Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tip dana: Pobjeda Kanađana protiv Čeha je gotovo sigurna

Tip dana: Pobjeda Kanađana protiv Čeha je gotovo sigurna
1

Kanada je bolja momčad i imaju gol razliku 14-2 u zadnje tri utakmice. Češkoj treba pobjeda nad odličnom Kanadom želi li proći četvrtfinale Svjetsko prvenstva u hokeju

VIDEO

Ovo će biti vrlo bitna utakmica za obje reprezentacije. Možda čak i malo bitnija za Čehe koji se bore za ulazak u četvrtfinale SP-a u hokeju s Norveškom, a nisu baš u briljantnoj poziciji. Zaostaju bod za Norveškom i pobjeda ovdje za njih bi bila od ogromne važnosti. Kanađani su praktički osigurali jedno od prva dva mjesta pa na njima ipak nije toliki pritisak, no uvijek je lijepo završiti prvi u skupini, a i protivnik u četvrtfinalu bit će dosta lakši.

Kanada je ušla u ritam i to više nitko ne može poreći. U prve dvije utakmice bilo je nekih sitnih problema, no ubrzo se sve posložilo, a Kanađani su počeli žariti i paliti na SP-u. Čak 14 golova zabili su u posljednje tri utakmice u kojima nisu imali nikakvih problema, a poigrali su se čak i sa Švedskom koja je dosta dobra na ovom prvenstvu. 

Švedska im nije mogla ništa zbog briljantne obrane i penalty kilinga koji Kanada igra, dokaz tome je to što su Bjelorusiju ostavili na samo 10 mizernih udaraca u prošloj utakmici. 

Ne treba previše riječi trošiti na kanadsku ekipu. To je skupina NHL zvijezda, sa Hallom i Stamkosom koji su jedni od najboljih strijelaca najjače lige na svijetu, a tu su možda i najtalentiraniji mladi igrači na svijetu Eberle i Duchene koji igraju fantastično ovdje. Uz Rusiju sigurno su najveći kandidat za naslov i od toga ne treba bježati. Počeli su igrati briljantno, onako kako i trebaju i utakmica sa Češkom im ne bi trebala biti problem, ako nastave u takvom ritmu. 

Češka je ovdje stigla u solidnom sastavu. Tu su Hudler i Voraček iz NHL-a no ovaj potonji ovdje nije pokazao ništa iako su se od njega očekivala brda i doline. Ovdje čak niti nisu u prve četiri ekipe i lako bi im se moglo dogoditi da uopće ne uđu u četvrtfinale. Ne igraju dobro, ne djeluju dobro, a golove zabijaju samo sa igračem više. 

Tako su Sloveniji zabili tri gola sa igračem više u pet prilika što je sjajno. No mučili su se sa najslabijom reprezentacijom možda i na prvenstvu što je izuzetno loše. Imala je Slovenija 25 udaraca, odlične šanse, čak su im i vodili 2-1, a uspjeli su ih slomiti tek u trećoj trećini. Ranije su se mučili sa Danskom, a gubili od Švicarske i Češke i time ničije povjerenje nisu zaradili. 

- Moramo zahvaliti Pavelecu što nas je spasio. Moramo si priznati da smo odigrali jako, jako loše. Radili smo mnoge pogreške koje su nas realno mogle koštati. Hvala Bogu na Pavelecu, bio je čudesan - kazao je najbolji igrač Češke na prvenstvu Jiri Hudler. 

- Pobijedili smo. No igra nije bila nikakva. Moramo imati više svijetlih trenutaka, moramo odraditi bolji posao u obrani. Slijedi nam teška utakmica, no vjerujem da imamo snage i želje za dobar rezultat. Čudno je što naši iskusni igrači podliježu pritisku, nismo na to navikli - kazao je češki izbornik Alois Hadamzcik. 

Češka je veliko ime u svijetu hokeja, no nisu ovdje došli sa najboljim timom koji bi se borio u glavnim ulogama. Daleko od toga na Česi ovakvi ne znaju igrati ili nešto slično, no jednostavno snaga, talent, brzina... sve je to na strani Kanade. Iako bi veći motiv mogao biti na strani Čeha bez fantastične partije ovdje neće moći napraviti rezultat jer se Kanada prilagodila, a s prilagodbom je stigla i odlična igra.

Prognoza: Ishod utakmice (reg. dio) tip: 1

Nažalost po Čehe i ovih 1.65 na Kanadu je previše i to u svakom smislu. Češka je ovdje došla u solidnom sastavu, no ovakva Kanada za njih je ipak preveliki zalogaj. Kanađani su se prilagodili i počeli igrati vanserijski na ovom turniru pa tako imaju gol razliku zadnje tri utakmice 14-2. Slavili su i protiv Švedske sa laganih 3-0, a Šveđani su ovdje bolja ekipa od Češke što su i dokazali pobjedom. Imaju Česi problema za postizanjem golova, pogotovo jakim reprezentacijama, a ovih četiri Sloveniji ne znači baš ništa jer se ne radi o ekipi koja pripada ovom rangu natjecanja. Kanađani su uz Ruse glavni kandidati za naslov, igraju perfektno u oba smjera, sjajno se brane, sjajno brane igrača manje, golmani su na izrazito visokoj razini, napad im je strašno ubojit sa ponajboljim strijelcima NHL-a i teško da im ovakva Češka nešto može. Česi su najveće razočaranje prvenstva, ne ide im i ne vidim kako bi Kanađani ovdje imali problema. 

  • SP u hokeju: Kanada - Češka, 16.15

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...