Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tip dana: PSG i bez Edinsona Cavanija će osvojiti Superkup

Tip dana: PSG i bez Edinsona Cavanija će osvojiti Superkup
1

PSG na službenoj premijeri neće moći računati na velika pojačanja Cavanija i Marquinhosa, no Bordeaux će biti bez čak devetorice. Superkup se igra u Gabonu

VIDEO

Predsjednik Gabona je poželio svoj narod počastiti utakmicom velikih zvijezda pa je odriješio kesu i u Liberville doveo utakmicu francuskog Superkupa između PSG-a i Bordeauxa. Iako u toj zemlji niti jedan od ovih klubova nema vojsku pristaša, za očekivati je kako će se masa prikloniti ekipi s više zvijezda, a to je u svakom slučaju PSG.

- Neobična premijera u svakom slučaju - osvrnuo se bivši trener Bordeauxa, a sada PSG-a Laurent Blanc te nastavio:

- Za Bordeaux me vežu samo lijepa sjećanja, no o emocijama ćemo pričati neki drugi put. Želja mi je s PSG-om osvojiti sve što se može osvojiti, počevši već od danas. 

Unatoč velikim najavama i zvučnim transferima, PSG će danas istrčati u praktički jednakom sastavu koji je lani dogurao do naslova. Dva najveća pojačanja, branič Marquinhos i napadač Cavani još uvijek nisu u potpunosti spremni, pa Blanc neće niša riskirati. Također, zbog ozljede nema ni Meneza.

Najavljeni početni sastav otkriva kako bi Parižani trebali zaigrati s čvrstim bedemom u sredini terena kojeg će predvoditi Thiago Motta i Matuidi. Za kreaciju bi se trebali pobrinuti Pastore i Veratti, dok će napadački tandem činiti Lavezzi i Ibrahimović. Prostora za moguća iznenađenja baš i nema, eventualno se od prve minute na terenu može naći Lucas.

Priču o Bordeaxu uoči ove utakmice ćemo početi s njihovim problemima. Zbog suspenzija nema trojice od četiri standardna braniča (Planus, Brechet i Henrique). Pojačanje Lucas Orban nije spreman, dok Rolan, Traore, Diabate (lani prvi strijelac), Faubert i Bellion ozlijeđeni. To je znači devet igrača koji bi sigurno konkurirali za prvi sastav. Pri tome treba dodati i odlazak dvojice standardnih - lijevog beka Tremulinasa (lani prvi asistent) i napadača Gouffrana (lani drugi strijelac).

- Imamo svojih problema, no ne znači da ćemo se predati. Moji igrači nisu kukavice, te će bez straha istrčati na teren s ciljem da osvojimo trofej. Svjesni smo snage PSG-a, no niti oni nisu u optimalnoj formi niti imaju najjači sastav na raspolaganju - poručio je trener Gillot.

Ukoliko Bordeaux uspije nešto napraviti s ovoliko problema oko sastava, to će biti uistinu veliko iznenađenje. 

- Svjesni smo kako će oni pokušati nametnuti dominaciju u sredini terena kroz posjed lopte. Mi u tome vidimo svoju priliku - zaključio je Gillot vjerojatno aludirajući na to da će se oni odlučiti na čvrsti defanzivni blok i prijetnju iz protunapada.

Prognoza: PSG - BORDEAUX , tip:  pobjeda PSG

PSG u današnji susret ulazi sa sastavom koji je osvojio naslov, Bordeaux  ulazi bez devet što ozlijeđenih što suspendiranih igrača. K tome, nedostaju im i dvojica važnih koje su prodali. Među novim licima nema nikoga tko bi zaslužio poseban osvrt. Pojednostavljeno, lani najbolja francuska momčad protiv 'ostatka ostataka'. Blanc je rekao da već danas želi započeti sa skupljanjem trofeja i ja mu u tome vjerujem. Jednako kao što ne vjerujem da se Bordeaux može oduprijeti napadima bez kompletne obrane od lani i da ne može napasti bez dvojice prvih strijelaca i njihovih praktički prvih alternativa. Odlučio sam se na običnu pobjedu, iako vrijede pokušati i alternative poput one da PSG pobjeđuje s više od 1 gola razlike, da postiže više od 1,5 gola ili da pobjeđuje bez primljenog gola.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika