Obavijesti

Sport

Komentari 5

Tip dana: Sevilla mora napasti jer joj bod ne znači baš ništa

Tip dana: Sevilla mora napasti jer joj bod ne znači baš ništa
1

Sevilla je šanse za Europu svela na minimum, a ni R. Sociedad u posljednje vrijeme ne igra naročito dobro. Danas će otvorenom igrom morati tražiti izlaz iz krize...

VIDEO

Pobjedom u andaluzijskom derbiju protiv oslabljene Malage, Sevilla se mogla primaknuti samo na korak od europskih pozicija, ali ostalo je 0-0 i momčad Unai Emeryja tri kola prije kraja zaostaje sedam bodova za mjestima koja vode u Europu. Sevilla je u 90 minuta u Malagi bila bolji protivnik na terenu, a dvije najbolje prilike propustio je realizirati Ivan Rakitić, što je značilo kako su dva vrijedna boda otišla u nepovrat. Razlika od sedam bodova čini se velikom samo tri kola uoči završetka prvenstva, ali bitno je napomenuti kako Malaga trenutno ima i jednu odigranu utakmicu više od Seville.

Na stadion Sanchez Pizjuan u Sevilli danas stiže momčad Real Sociedada koja trenutno drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Još pred dva kola momci iz San Sebastiana bili su u poprilično komotnoj situaciji s pet bodova prednosti nad prvim pratiteljem Valencijom. No, u ta dva kola situacija se dramatično promijenila, Real je protiv Getafea i Granade osvojio samo jedan bod, Valencia je dva puta pobijedila i u posljednja tri kola Baski više nemaju pravo na krivi korak. Današnji gosti još će dugo pamtiti utakmicu prošlog kola kada su protiv Granade na domaćem terenu imali 2-1 sve do treće minute sudačke nadoknade, a tada im je dva boda iz ruku pogotkom izbio Recio.

Iako šanse Seville za plasman u Europsku ligu nisu blistave, trener Emery nepopravljivi je optimist:

- Zašto se ne bismo nadali kako možemo izboriti nastup u Europi, pa u nogometu je bilo i većih iznenađenja. Što se mene tiče momčad sam za Real pripremio kao da se radi o finalu i s naše strane napravit ćemo sve kako bismo došli do tri boda. Stvari ne ovise u potpunosti o nama samima, ali svoj dio posla imamo namjeru obaviti.

Situacija s izostancima ponovno je gotovo idealna u Sevilli, jedini igrač koji posljednjih dana nije trenirao jest branič Federico Fazio, koji će najvjerojatnije preskočiti današnji susret. Od povrede se u potpunosti oporavio Jose Antonio Reyes i on bi danas trebao konkurirati za nastup, iako nije najavljen u prvih 11. Od ranije je izvan pogona Piotr Trochowski, ali njegova je ozljeda ozbiljnije naravi i do kraja sezone nećemo ga više gledati na terenu.

Što se gostujuće momčadi tiče, oni će danas biti jači za svog ponajboljeg igrača ove sezone, mladog španjolskog reprezentativca Asiera Illarramendija. Mladi je veznjak propustio posljednje dvije utakmice, a s njegovom povredom poklopili su se i Realovi slabiji rezultati.

- Jedan igrač ne čini ekipu i zato ne bih preuveličavao moj povratak u momčad, odnosno govorio kako smo bilježili lošije rezultate samo zato što ja nisam bio u početnom sastavu. Došlo je do manjeg pada u formi, ali ovog tjedna dobro smo se spremili, te smo spremni za pobjedu na Sanchez Pizjuanu iako smo svjesni kako gosti s tog terena rijetko odnose bodove - kazao je oporavljeni Illarramendi.

Iako je Illarramendi pošao put Seville, u medijima nije najavljen u početnom sastavu, te će svoju priliku vjerojatno čekati s klupe za rezervne igrače. Drugi ključni igrač Reala, napadač Carlos Vela, bio je upitan do posljednjeg trenutka, ali čini se kako je i njegova povreda stvar prošlosti, te će i Meksikanac konkurirati za nastup. Izvan pogona tako ostaje tek manje bitni defenzivni veznjak Gorka Elustondo.

Prognoza: Sevilla – Real Sociedad , tip:  više od 2,5 gola

Sevilla u posljednjih nekoliko kola možda nije raspucana kao na početku ere Unai Emeryja, ali postoji određena razlika u pristupu ove momčadi kada igra na domaćem terenu i na gostovanjima. Na Sanchez Pizjuanu Sevilla je i dalje efikasna, a jedina utakmica kada su otišli u „under“ bila je protiv Atletico Madrida, no Simeoneova momčad ove sezone vjerojatno je jedna od obrambeno najmoćnijih u Primeri pa taj susret možemo zanemariti. Na svom stadionu Sevilla igra otvoreno i napadački i tako pokušava doći do bodova, a kada u svojim redovima imate Navarra, Navasa, Rakitića, Reyesa i Negreda, onda si možete dozvoliti takvu igru. Gostima ove sezone napad nije bio problem, dapače postigli su 12 golova više od Seville. Možda imena Carlosa Vele, Imanola Agirretxea, Xabija Prieta ili Antoinea Griezmanna nisu toliko zvučna kao ona iz domaćih redova, ali radi se redom o kvalitetnim igračima u igri prema naprijed. Obrana je donedavno bila solidna, ali čini se kako u zadnje vrijeme nije toliko čvrsta pa je u zadnja tri kola primila ravno šest golova.  S obzirom na sve rečeno mislimo kako danas u Sevilli možemo očekivati atraktivnu utakmicu bogatu golovima. U ovakvim okolnostima bod nikome ništa ne znači. Sevilla će teško uloviti Europu, a ako žele imati bar još neku šansu trebaju im sve pobjede do kraja. Realu, pak, Valencija puše za vratom i Ligu prvaka izborit će samo pobjedama.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'