Obavijesti

Sport

Komentari 4

Tip dana: Večeras će biti posla za Handanoviča u derbiju dana

Tip dana: Večeras će biti posla za Handanoviča u derbiju dana
1

Poraz Rome donio je Interu neočekivanu šansu da se pobjedama nad direktnim rivalima, Udineseom i Laziom, vrati u utrku za petim mjestom i Europskoj ligi

VIDEO

Šest poraza u posljednjih osam prvenstvenih susreta doveli su Inter na skromnu osmu poziciju Serie A. Petoplasirana Roma Interu je nedostižna, a toga je svjestan i trener Stramaccioni koji u izjavama govori o projektu stvaranja novog konkurentnog Intera sljedeće sezone. Rani start sezone i nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu ove je sezone donio Interu mnogo problema budući da su ozljede desetkovale Stramaccionijevu momčad u drugom dijelu sezone. Epilog je činjenica da je nakon 14 godina Inter blizu ostajanja bez europskog nastupa.

Jučerašnji iznenađujući poraz Rome od Chieva i činjenica da Interu slijede direktni okršaji s Laziom, večeras u 20.45 i Udineseom u posljednjem kolu, daju Stramaccioniju zadnju šansu da u posljednja tri kola uhvati europski vlak. Stramaccioni se nada pobjedi nad Laziom.

- Ako vidim da netko nema motiva, ostat će van igre. Lazio je u velikoj formi, no Inter ih može pobijediti. Od igrača tražim ono što sam uvijek tražio, moraju dati sve od sebe kako bi pokušali ostvariti pozitivan rezultat. Želimo se vratiti pobjedama pred našim navijačima, kao protiv Parme. Ne smijemo popustiti ni centimetra. Idemo na teren po pobjedu, onaj tko bude igrao dat će svoj maksimum.

Interov trener i dalje ne može računati na sve svoje duže ozlijeđene igrače stoga su mu opcije glede sastavljanja početnog sastava iznimno limitirane. Protiv Lazija bi se Stramaccioni trebao odlučiti na obranu s četiri igrača u liniji budući da Chivu nije u optimalnoj formi nakon udarca kojeg je dobio od Behramija. S obzirom da i Ranocchia ima manjih problema s ozljedom, jedini potpuno spremni stoper na kojeg Stramaccioni može računati je Juan Jesus.

Lazio u nedjelju deklasirao Bolognu

U nedjelju je Lazio ostvario tek treću pobjedu u posljednjih 15 susreta, no način na koji je Petkovićeva momčad deklasirala Bolognu bio je uistinu impresivan. Bolognina obrana kao da je zaboravila doći na utakmicu, a iskusni golgeter poput Klosea to je itekako znao iskoristiti. Njemački je napadač postigao čak pet golova, a jedan prekrasan dalekometnim je udarcem pridodao Hernanes. Lazio je u nešto više od sat vremena igre protiv Bologne postigao više golova nego u prethodnih 12 susreta zajedno. Petković želi pobjede u posljednja tri kola. 

- Ne vjerujem da je ova utakmica za nas odlučujuća. Pobjedom bi imali 80-90% šanse da dođemo do Europe putem prvenstva. Moramo istrčati na teren mirni, ne očekujem Inter u krizi, ali Lazio mi daje signale uspona. Vidio sam lijepi Lazio koji uvijek vjeruje u napredak i pokazali smo glad koja nam je nedostajala. Nadam se da ćemo dalje napredovati u svakoj daljnjoj utakmici kako bi do kraja prvenstva stigli do optimalne forme. Ne smijemo misliti da će nam Inter dozvoliti mnogo prilika, stoga moramo biti hrabri i cinični kako bismo iskoristili one koje budemo imali.

U konkurenciju za nastup nakon suspenzije se vraća standardni stoper Biava, no Petković i dalje ne može računati na veznjake Edersona, Brocchija i Maurija od kojih je najznačajniji izostanak onaj kapetana Maurija. Očekuje se da će na San Siru Petković postaviti momčad s dva napadača, te da bi uz Klosea od prve minute trebao zaigrati Floccari.

Prognoza: Inter Milano – Lazio, više od 2,5 gola

Prije tri dana ovo je bila utakmica za igranje undera, no situacija se značajno promijenila. Prvo i najosnovnije dogodilo se jučer, a to je iznenađujući poraz Rome od Chieva na Olimpicu. Taj rezultat vratio je i Inter i Lazio u veliku borbu za peto mjesto. Praktično pobjeda gura u vatru neku od ovih ekipa. Druga stvar koja je sjajna za over je Inter i njegovi nevjerojatni problemi s izostancima koji su nabrojani u najavi susreta. Kada se doda i upitnik kraj imena Ranocchije i Chivua onda je jasno da Handanoviča čeka puno posla, a Slovenac je sjajan vratar, ali ne i svemoguć što pokazuju i posljednji rezultati. Treća stvar vezana je za Lazio koji se raspucao u prošlom kolu i kod kojeg je napokon proradio njemački stroj za golove Klose. Sve u svemu, obje momčadi žele pobjedu i očekujem napadački nogomet uz podosta golova.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika