Obavijesti

Sport

Komentari 73

Tko će naslijediti Tita: Za klupu se bore Koeman, M. Laudrup...

Tko će naslijediti Tita: Za klupu se bore Koeman, M. Laudrup...
5

Barcelona je već krenula u potragu za novim trenerom nakon što je sinoć objavljeno kako Tito Vilanova napušta katalonski klub zbog velikih zdravstvenih problema...

VIDEO

Ovo je veliki udarac za Barcelonu, no prebrodit ćemo i to. Idući tjedan objavit ćemo ime novog trenera, rekao je Sandro Rosell nakon što je Barcelona objavila kako Tito Vilanova zbog  zdravstvenih problema napušta klupu katalonskog kluba.

Nakon što je postalo jasno da Tito više neće moći obavljati svoj dosadašnji posao, Barca je odmah krenula u potragu za novim stručnjakom. A ako je vjerovati španjolskim medijima petorica glavnih kandidata za novog trenera jedne od najbolji momčadi svih vremena su Jupp Heynckes, Michael Laudrup, Marcelo Bielsa, Ronald Koeman i Luis Enrique.

No mjesto na Barceloninoj klupi itekako je primamljivo bilo kojem svjetskom treneru pa se tako u nagađanjima spominju i brojni drugi stručnjaci poput Ernesta Valverdea, Franka Rijkaarda, Franka de Boera, Andre Villas-Boasa... 

U izboru navijača nekako najbolje stoji Danac Michael Laudrup koji se dokazao u Swanseu, a i ima jednu važnu stavku u svom životopisu. Bivši je igrač Barcelone. Drugi na listi svakako je Marcelo Bielsa koji se spominjao kao mogući nasljednik Pepa Guardiole. Nakon što je napustio Athletic Bilbao postao je slobodan i navijači ne bi imali ništa protiv iskusnog trenera. Među poželjnijima je i legenda Barce Ronald Koeman koji od 2011. vodi Feyenoord. Za Barcu je odigrao 192 utakmice i zabio 67 golova.

Još jedan u nizu iskusnih bio bi Jupp Heynckess koji bi poslužio kao prijelazni trener. Barcu bi vodio jednu sezonu što bi dalo vremena Sandru Rosellu da pronađe dugoročniju zamjenu za Tita. Iako je najavio da odlazi u mirovinu, Jupp vrlo vjerojatno ne bi odbio poziv Nou Campa. Luis Enrique još je jedan od bivših igrača Barce koji je nastavio solidnu trenersku karijeru. Enrique je imao velike uspjehe Barceloninom drugom momčadi nakon čega je otišao u Romu, a nedavno je potpisao sa Celtom.

No ako je vjerovati izvorima s Nou Campa blizu klupi bi mogao biti i relativno nepoznati trener Joan Francesc Ferrer. Nedavno je došao u Barcelonu kao pomoćnik iz Girone i odlično kotira u opcijama Barcinih čelnika. No u Barceloni se sluša i riječ najboljeg igrača, Lea Messija. A njegov favorit je Gerardo 'Tata' Martinez, bivši izbornik Paragvaja te prošlogodišnji trener Newellsa. Tata je bio u kombinacijama da preuzme Real Sociedad i Malagu, no sada se javila velika Barcelona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome