Obavijesti

Sport

Komentari 160

Pao i Bayern! Dinamo je poslije penala ušao u četvrtfinale LP-a

Pao i Bayern! Dinamo je poslije penala ušao u četvrtfinale LP-a
14

Dinamovi juniori izborili su u Münchenu drugo uzastopno četvrtfinale Lige prvaka! Nakon drame jedanaesteraca s 8-7 srušili su veliki Bayern pred stotinama hrvatskih navijača. Josipović je obrani penal u petoj seriji, a Hrvoj u 8. zabio za prolaz

VIDEO

Mlada momčad zagrebačkog Dinama izborila je plasman u četvrtfinale juniorske Lige prvaka nakon što je u dvoboju osmine finala u Munchenu pobijedila Bayern sa 6-5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 2-2.

Dinamo će tako drugu sezonu uzastopce igrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Lani je nakon jedanaesteraca ispao od Chelsea, a ove godine će plasman na završni "Final Four" tražiti 17. ili 18. ožujka u Zagrebu protiv Benfice koja je u osmini finala pobijedila Liverpool sa 4-1.

Izjave trenera i igrača Dinama poslije pobjede nad Bayerenom...

Objavljuje 24sata Sport u Srijeda, 4. ožujka 2020.

Dinamo je u Munchenu vodio 2-0 golovima Tomislava Krizmanića (2) i Bernarda Karrice (29) i imao još nekoliko sjajnih prilika, no domaćin je uspio izjednačiti i gurnuti susret u 'lutriju kaznenih udaraca'. Smanjio je Leon Dajaku u 36. minuti, a izjednačio je Joško Gvardiol pogodivši u 88. minuti vlastitu mrežu.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Bayern je bio bliži pobjedi, Bavarci su imali vodstvo 3-1 i udarac za pobjedu, ali je Dajaku pucao preko gola i tako pružio igračima Dinama novu priliku koju su iskoristili. Još jednom je bio sjajan Renato Josipović obranivši dva jedanaesterca.

Kod Dinama su bili precizni Godoy, Julardžija, Krizmanić, Gvardiol, Janković i Hrvoj, Šutalo je pucao preko gola, dok je Franjićev udarac obranio Schneller. Kod Bayerna zabili su Meier, Booth, Tillman, Cuni i Gunther, Josipović je obranio udarce Daniliucu i Rheinu, dok je Dajaku pucao preko gola.

Bila je to osma utakmica mlade momčadi "modrih" u Ligi prvaka. U skupini su ostvarili tri pobjede, dva remija i poraz, a potom u play-offu dobili Dynamo Kijev boljim izvođenjem jedanaesterac.

Bayern pak kao pobjednik skupine nije morao igrati play-off rundu, već je izborio direktan plasman u četvrtfinale.

Dinamo nije mogao bolje otvoriti utakmicu, "modri" su poveli već nakon 66 sekundi golom Tomislava Krizmanića na asistenciju Bernarda Karrice. Krizmanić je na rubu kaznenog prostora lijepo primio Karricinu loptu, a potom prošao kroz Bayernovu obranu i zabio za 1-0.

Pokretanje videa...

00:13

U 29. minuti momčad Igora Jovičevića je povećala prednost. Roko Jurišić je prošao po krilu, ubacio u kazneni prostor gdje je Leon Šipoš sjajno spustio Karrici, a ovaj pospremio loptu u mrežu.

Nažalost, Bayern je u 36. minuti izjednačio nakon ubačaja iz kornera, a zabio je Dajaku. 

Dinamo je na otvaranju drugog dijela mogao zabiti i treći gol, no Karrica i Šipoš su u istom napadu promašili dvije velike prilike.

Karrica je pobjegao domaćoj obrani i krenuo malo iskosa sam prema Lukasu Schnelleru, no njemački vratar je obranio njegov udarac. Lopta se odbila do Šipoša koji je promašio nemoguće, prebacivši prazna vrata s nekoliko metara.

Dinamo je priču mogao zaključiti u 80. minuti, međutim Zagrepčani nisu iskoristili dvije odlične prilike, prvo je Julardžija nije najbolje reagirao, a potom je Godoy pucao u golmana. 

Nažalost, Bayern je Dinamove propust kaznio u 88. minuti, a za 2-2 loptu je u vlastitu mrežu ugurao Joško Gvardiol. Prvo je Malik Tillman pucao, a Renato Josipović sjajno obranio. Lopta je završila na krilu odakle je Dajaku vratio u kazneni prostora, gdje je Gvardiol nesretno i nespretno zatresao vlastitu mrežu.

Dinamo će u četvrtfinalu 17. ili 18. ožujka na svom terenu ugostiti Benficu koja je osmini finala pobijedila Liverpool sa 4-1.

Pobjednik će izboriti plasman na završni "Final Four" koji će se od 17. do 20. travnja održati u Nyonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše