Obavijesti

Sport

Komentari 55

Tko je bolji od ovakvog Majera? Plavi 'deset' još se ne predaje...

Tko je bolji od ovakvog Majera? Plavi 'deset' još se ne predaje...
3

Iznenađenje u početnom sastavu bio je Robbie Burton koji se pokazao kao odlična 'šestica'. Velšanin je jak na lopti, zna igrati nogomet, te se na svojoj poziciji ne upušta u rizik. Je li on zamjena za Moru?

VIDEO

Dinamo je na dojmljiv način otvorio novu prvenstvenu sezonu, 'modri' su bez većih poteškoća svladali (6-0) 'ranjenu' Lokomotivu. Nogometaši Gorana Tomića nisu uspjevali ozbiljnije parirati hrvatskom prvaku, ali s obzirom na brojne probleme (brojni odlasci, četiri igrača zaražena koronom...) koji su zahvatili Lokomotivu, to ne čudi. Uostalom, 'lokosi' više nemaju Kastratija, Jakića, Tolića, Uzunija, a na travnjaku nisu bili ni Grbić, Mersinaj, Kovačić, Čeliković, Karačić, Cokaj...

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Zoran Mamić uspio je u kratkom periodu između dvije sezone 'uzdrmati' momčad, Dinamo je izgledao puno, neusporedivo bolje, nego krajem prošle sezone. Junak utakmice bio je Lovro Majer koji je zabio prva dva gola, pa i asistirao za Gavranovića. No, tijekom cijele utakmice dominirali su veznjaci 'modrih' Burton, Majer i Gojak. Mlađi Velšanin iznenađujuće se našao na poziciji 'šestice', odradio dobar posao, započeo i akciju za drugi gol. Koju su nastavili Oršić i asistent Gojak, a na koncu ju je uspješno završio Majer.

Oko Lovre Majera bilo je puno upitnika po završetku sezone, spominjao se odlazak u Birmingham, no Dinamova se 'desetka' i dalje ne predaje. Dapače, Majer je dominirao i u posljednjoj utakmici prošle sezone (pobjeda protiv Varaždina 2-0), sada bio prvo ime utakmice i na otvaranju nove sezone. Istina, svom bivšem klubu je jednom zabio i glavom, a takvih situacijama u budućnosti i nećemo često gledati, to ipak nije njegov 'forte'.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 1. kolu HT Prve lige

No, u igri Lovre Majera vidjeli smo i neke 'novitete', Majer je protiv Lokomotive stalno bio u samoj završnici, bio velika prijetnja pred suparničkim vratima. Prošlih bi se godina Dinamova 'desetka' suzdržavala od takvih avantura, uglavnom bi na rubu kaznenog prostora čeka povratnu loptu. A sada je iz kaznenog prostora i asistirao, pa mu hat-trick pred gol-linijom zaustavio Kolinger.

U svakom slučaju, nastavi li Majer s ovakvim igrama, bez obzira na brojne dolaske (Kastrati, Tolić, Jakić, Milić...) mogao bi biti i najveće pojačanje Dinama. Očigledno kako se 'modra desetka' ne miri sa statusom pričuve, pa pričama o odlasku iz Dinama, Majer je uvjeren kako se može izboriti za standardno mjesto i u ovakvom, opet moćnom Dinamu. 

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Zanimljivo, Mamić je od veznjaka na klupi ostavio Ademija i Ivanušeca, nisu konkurirali Jakić i Tolić, a poslije ovakvih igara teško će netko ovaj trojac, pogotovo Majera i Gojaka, izbaciti iz početnog sastava. Ono što navijače Dinama veseli je i povratak u formu Mislava Oršića koji je opet 'letio' lijevom stranom. Najbolji strijelac 'modrih' iz prošle sezone asistirao je za prvi gol, zabio četvrti, ali i još u nekoliko navrata namučio suparničkog čuvara Gluhakovića.

Dinamo u ovakvoj formaciji ima dva prilično brza krilna igrača (Oršić i Kastrati), a to bi još dojmljivije moglo izgledati povratkom Brune Petkovića. Bilo je zanimljivo gledati i Dominika Livakovića koji je u nekoliko situacija tražeći brzi kontranapad prije dugih ispucavanja uvijek gledao lijevo, gdje je navikao na hitronogog Oršića, Dinamov čuvar mreže mora se naviknuti i na munjevitog Kastratija na desnoj strani.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao