Obavijesti

Sport

Komentari 27

Tko treba biti naš novi lijevi bek: Barišić, Milić ili Leovac?

Tko treba biti naš novi lijevi bek: Barišić, Milić ili Leovac?
1

Strinić, Pivarić i Vrsaljko su van stroja, izbornik si je za lijevu stranu obrane odabrao tri opcije: Borna Barišić, Antonio Milić, Marin Leovac. Kome bi Zlatko Dalić trebao povjeriti lijevi bok Vatrenih?

VIDEO

Drugi izbornik svijeta Zlatko Dalić je za Azerbajdžan u Zagrebu i Mađarsku u Budimpešti odabrao. Na lijevoj strani obrane hrvatske izabrane vrste igrat će jedan od ove trojice reprezentativaca: Borna Barišić, Marin Leovac ili Antonio Milić.

Naravno, nakon dva gola Španjolskoj u najboljoj partiji karijere legitimnim je kandidatom postao i Tin Jedvaj no njegova prirodna pozicija ipak je stoperska, a ako već ide na bok onda je to češće na desnoj strani.

Oni koji bi sigurno bili na popisu, Vrsaljko, Pivarić i Strinić su van stroja zbog ozljeda tj. zdravstvenih problema. Stuttgartov Borna Sosa nije se našao među kandidatima pa ostaje trilema: Barišić, Leovac ili Milić... Rangers, Dinamo ili Anderlecht?

Dalić objavio: Petković nije na popisu, ali mi je prva pričuva
Dalić objavio: Petković nije na popisu, ali mi je prva pričuva

Antonio Milić (24) je od prošlog ljeta u Anderlechtu i u 28 belgijskih prvoligaških kola igrao je 18 puta od čega 14 puta kao član početne postave. Ima i četiri ovosezonska nastupa u Europskoj ligi. U ovoj kalendarskoj godini od sedam ligaških utakmica, Milić je igrao pet puta. Sjećamo ga se i iz dva okršaja s Dinamom, porazna za Anderlecht. Milić je važan dio bruxelleske momčadi!

Borna Barišić (26) od početka prošlog kolovoza igra za Glasgow Rangerse koji su Osijeku platili 2.2 milijuna eura. Od 28 kola u škotskom Premiershipu točno je pola utakmica odigrao, a od tih 14 samo jednom nije istrčao kao član startnih 11. U zadnjih šest utakmica, Barišić je šest puta bio u udarnoj postavi Rangersa. Dobra vijest!

Marin Leovac (30) definitivno je najrutiniraniji u ovom trojcu (30 godina, karijera u bečkoj Austriji, europskoj Rijeci, PAOK-u i Dinamu), a ove sezone je za Dinamo odigrao 13 utakmica. U sjajnom Dinamovom europskom proljeću Leovac je manje-više neupitan na lijevom boku, odigrao je obje povijesne tekme s Viktorijom, igrao je zadnje kolo protiv Lokomotive. Standardan i iskusan!

- Drago mi je što sam ponovno u krugu reprezentacije. Očito je izbornik prepoznao moje igre u Dinamu i procijenio da mogu pomoći u kvalifikacijama. Dat ću sve od sebe da zadovoljim očekivanja navijača, suigrača i stručnog stožera - rekao nam je Marin Leovac nakon što se našao na popisu Zlatka Dalića za nadolazeće kvalifikacijske utakmice.

Glasajte, koga biste od trojice pozvanih vi najradije vidjeli na lijevom boku hrvatske reprezentacije?

ANKETA 24SATA

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu