Obavijesti

Sport

Komentari 127

'Nisam gledao utakmicu. Čudno je da Francuzi baš tako izgube'

'Nisam gledao utakmicu. Čudno je da Francuzi baš tako izgube'

Hrvatska je po prvi put u 20 godina ostala bez plasmana na Olimpijske igre. Isti ti igrači igrali su finale Europskog prvenstva i uzeli srebro. Teško je povjerovati da su zaboravili igrati rukomet, problem leži drugdje

Po prvi put u 20 godina Hrvatska je ostala bez Olimpijskih igara. I to na nevjerojatan način. Što se događalo na utakmici Francuske i Portugala (28-29) u Montpellieru teško je opisati... Francuzi su imali tri gola prednosti četiri minute prije kraja i nekako su uspjeli ispustiti baš sve. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Priča Ivana Čupića 01:10

A posljednji napad je kao da su ga uvježbavali zajedno s Portugalcima. Brzo su suci Francuzima svirali pasiv, a onda je najveći hrvatski rival neobjašnjivo predao loptu Portugalcima koji su jurnuli u kontru i par sekundi prije kraja zabili za 29-28. Porte je nekako pogodio sa zvukom sirene za izjednačenje, ali njemački suci samo su odmahnuli rukom, a gol nisu priznali.

- Nisam gledao, čudno mi je da su tako izgubili tri razlike na kraju u samom finišu, jer Francuskoj se to ne događa. Pobijedili smo dvije utakmice na turniru, nismo njih i to nas je koštalo. Razočarani smo, ostaje nepopravljiv žal, nije nam lako u glavi u ovim trenucima, ali treba gledati naprijed. Drugo nam ne preostaje - rekao je izbornik Hrvoje Horvat za Sportske novosti.

Sukus svega je da je Hrvatska prvi put od Sydneyja 2000. godine ostala bez Olimpijskih igara, a izbornik Horvat postao je tragičar. Ušao je u neslavne povijesne knjige hrvatskog rukometa.

Prvo je kao pomoćnik Lini Červaru Hrvatska odradila najgore Svjetsko prvenstvo u svojoj povijesti na kojem nismo uspjeli izboriti nokaut fazu. Završili smo tek kao četvrta reprezentacija u skupini u drugom krugu grupne faze, a Hrvatska je pokazala vrlo slabu igru.

Bez tečnosti u napadu, s mnogo sporih, neučinkovitih rješenja, s onim crnim rupama u koje bi ušli pa i po 10 minuta igrali bez da smo dali gol...

Otkad je Hrvoje Horvat zamijenio Linu Červara i postao glavni nije se puno toga promijenilo. Šut izvana i dalje nemamo, kreacija u igri je slaba, a obrana mnogo puta ispod razine zadatka.

I sada je Hrvatska po prvi put u 20 godina ostala bez plasmana na Olimpijske igre. Isti ti igrači igrali su finale Europskog prvenstva protiv Španjolske u Stockholmu 2020., izgubili pa uzeli srebrnu medalju. I teško je povjerovati da su zaboravili igrati rukomet. Problem je dublji, toliko da seže u pitanje struke i vodstva naše reprezentacije.

Pa Vas pitamo, je li izbornik Hrvoje Horvat pravo rješenje na klupi Kauboja i treba li i dalje ostati izbornik?