Obavijesti

Sport

Komentari 190

'Sudjelovanje države u izgradnji stadiona? Prvi glas. Ulupano je 800 mil.kn, a izgleda kao ruglo'

'Sudjelovanje države u izgradnji stadiona? Prvi glas. Ulupano je 800 mil.kn, a izgleda kao ruglo'
2

Iz Vlade su najavili da će sudjelovati u izgradnji stadiona što je Tomaševića iznenadilo jer, podsjeća, iz Dinama nikad nisu tražili javni novac. Naglašava i da nema potrebe za novim na novoj lokaciji

VIDEO

Moram priznati da mi je to što je jučer izjavljeno prva informacija, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević upitan za komentar na izjavu glasnogovornika Vlade Marka Milića u HRT-ovoj emisiji Otvoreno da će država sudjelovati financijski u izgradnji nogometnog stadiona. 

Podsjetio je kako ova gradska uprava s Upravom Dinama razgovara već godinu dana te da je u tim razgovorima Dinamo izrazio spremnost da investira. 

- Javni novac nikad nije bio tražen nego novac koji ima Dinamo plus investitori za popratne sadržaje koji bi se gradili uz stadion. Ono što se od Grada tražilo je da osigura zemljište i mogućnost izgradnje popratnih sadržaja, koji uključuju hotel, podzemnu garažu i određeni broj trgovačkih i poslovnih prostora - rekao je dodavši kako Grad na tome i radi.

ANKETA Gdje treba izgraditi novi stadion? U Zagrebu ili drugdje?
ANKETA Gdje treba izgraditi novi stadion? U Zagrebu ili drugdje?

- Imovinsko-pravno nije riješeno zemljište Maksimira u smislu da je u potpunosti u vlasništvu Grada i tu smo u intenzivnoj komunikaciji s Katoličkom crkvom i Kaptolom - kazao je pa ponovio da mu je ta najava iz Otvorenog da bi država sudjelovala prvi glas. 

- Nismo o tome razgovarali, ali ćemo razgovarati, imamo uskoro sastanak s Vladom na niz tema, ovo će biti definitivno jedna od tih tema. Nije rečen nikakav iznos niti rok u kojem bi se to dogodilo i, kažem, to me donekle iznenadilo jer do sada Dinamo nikada nije govorio da je problem u novcu nego u zemljištu, a zemljište Grad mora osigurati na način da riješi ove imovinsko-pravne sporove plus prostorno planski osigurati uvjete da se mogu graditi popratni sadržaji,koji su bitni za samoodrživost financijske konstrukcije same investicije - rekao je.

Vlada: Da, idemo u izgradnju stadiona, i država će financirati! Grad: Mi nećemo ulagati novac
Vlada: Da, idemo u izgradnju stadiona, i država će financirati! Grad: Mi nećemo ulagati novac

Svako ulaganje Vlade u sportsku infrastrukturu pozdravlja, naglasio je, ali i izrazio i nadu da će dio investicija ići u Grad Zagreb i za druge sportske infrastrukturne projekte. Podsjetio je kako od potresa Dom sportova nije u funkciji. 

- Najveća dvorana, posebice za sve ledene sportove, u Hrvatskoj nije u funkciji. Samo za obnovu te zgrade, budući da ne možemo euro povući iz Fonda solidarnosti jer nije predviđen za sportske objekte, Zagreb treba potrošiti 150 milijuna kuna pa se nadamo da će dio tih ulaganja Vladinih završiti i tamo. Kao i za druge projekte, kao bazene u Španskom, o čemu se govori već cijelo desetljeće - poručio je. 

Zagreb: Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije

Upitan koja bi bila najbolja lokacija za izgradnju, gradonačelnik je poručio kako postoji konsenzus Vlade, HNS-a i Grada da nije potrebna nova lokacija.

- Ne treba novi nacionalni stadion na lokaciji poput Blata ili drugih o kojima se spekuliralo, nego da se sruši postojeći stadion jer je već 800 milijuna kuna ulupano u nešto što izgleda kao ruglo Europe i da se tamo izgradi novi, koji će koristiti Dinamo i hrvatska nogometna reprezentacija kada igra u Zagrebu. Iz te perspektive, potreba da se uz maksimirski stadion izgradi novi samo za reprezentaciju, konačno postoji konsenzus i Vlade i Grada i HNS-a da to nije potrebno. Mi, isto tako, vodimo računa da se obnovi stadion u Kranjčevićevoj i da ga se stavi u funkciju da može zadovoljavati uvjete europskih utakmica, pokušavamo osigurati financijsku konstrukciju i za to - zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: 'DINAMO ĆE POBIJEDITI 3:0'

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu