Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tomečak: AZ Alkmaar me baš iznenadio pobjedom u Napulju, ali imat ćemo prilika i za slavlje

Tomečak: AZ Alkmaar me baš iznenadio pobjedom u Napulju, ali imat ćemo prilika i za slavlje
3

Znam da Zoran Kvržić ima najviše europskih nastupa, a dobro se sjećam se i svog europskog debija za Rijeku. Bilo je to protiv Prestatyn Towna, a za njih je na kraju ušao malo punašniji golman...

VIDEO

Da, znam da sam drugi po broju odigranih europskih utakmica za Rijeku u povijesti, pa i da ih Zoran Kvržić ima 38. A dobro se sjećam i svog prvog europskog nastupa za Rijeku, bilo je to na Kantridi protiv Prestatyn Towna, kaže nam Ivan Tomečak (30).

Pokretanje videa...

01:45

Dugogodišnji miljenik Armade tako je prvu europsku utakmicu za Rijeku odigrao 13. srpnja 2013. godine, prije 2660 dana. Ivan Tomečak s Rijekom se triput (sezone 2013/14., 2014/15. i 2020/21.) plasirao u grupnu fazu Europske lige, iskusni nogometaš pamti pobjede nad Stuttgartom, Standard Liegeom, Feyenoordom, te remije s Betisom, Lyonom, Sevillom, Vitorijom Guimaraes..

- Znate po čemu najviše pamtim svoj europski debi za Rijeku? Igrali smo protiv tog velškog Prestatyn Towna, sve je već bilo riješeno, a onda je za njih u zadnjim minutama utakmice ušao onaj malo punašniji golman, baš je djelovao specifično. I to dobro pamtim - kaže Tomečak.

Rijeka je u nešto pomlađenom sastavu bez previše europskog iskustva otvorila još jednu grupnu fazu Europske lige, na startu izgubila (1-0) od Real Sociedada. A o europskom iskustvu družine Simona Rožmana dovoljno govori podata kako Tomečak ima 27 euro-nastupa za Rijeku, a slijede ga Andrej Prskalo (11) i Domagoj Pavičić (10). Ostali su 'debelo ispod'...

- Mi smo ove sezone sanjali Europsku ligu, uspjeli smo ju dohvatiti i sada tu ne želimo biti samo sudionici. Želimo nešto napraviti, s tim ciljem idemo i u Nizozemsku. Idemo igrati svoju igru, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. I u Nizozemskoj ćemo imati svojih prilika, imali smo ih protiv Kopenhagena i Real Sociedada, imat ćemo ih i protiv AZ Alkmaara. Samo tu svoju šansu moramo zabiti.

Rijeka i Slaven Belupo sastali se u 7. kolu HT Prve lige

 

Kako vidite AZ Alkmaar?

- Iskreno, po meni je Real Sociedad na višoj razini od AZ Alkmaara, a Nizozemci se već dulje vrijeme i s povećim brojem zaraženih igrača na koronu. Jučer su imali najnovije testiranje, vidjet ćemo kako će to izgledati. Ali, do sada nisu imali preširok kadar, puno je bilo utakmica u kratkom periodu i njihovi su rezultati pokazali da često padaju u finišu dvoboja.

Ivan Tomečak je nastavio...

- Evo, protiv Sparte su vodili 4-0, pa je završilo 4-4. U sljedećem kolu su imali 2-0 protiv Venla, pa dobili dva gola u zadnjim minutama, a ni u zadnjem kolu nisu uspjeli pobijediti Den Haag. I tu su dvaput vodili, ali nisu izdržali. Svoje vodstvo su uspjeli zadržati jedino protiv Napolija, na tome im svaka čast. I to nam može biti neki pokazatelj, misao vodilja, ako rezultat ne bude povoljan dodatno ćemo stisnuti gas u zadnjih 20-ak minuta.

Rijeka je Europsku ligu otvorila dobrom predstavom, ali i porazom (1-0) od Real Sociedada...

- Uh, tu noć sam teško spavao. Baš mi je bilo krivo, dugo sam razmišljao o tom golu koji smo primili u 'zoni Cesarini'. Istina, Real Sociedada je bio bolji, kvalitetniji, pa ih je na kraju i nagradilo. No, to je nogomet, idemo dalje. Oni su sada u Primeri lakoćom (4-1) pobijedili i Huescu, to je znak da i mi vrijedimo. A mogli smo i protiv njih zabiti svoje prilike, bilo ih je. 

Koliko vas je iznenadila pobjeda AZ Alkmaara kod Napolija?

- Ma baš me iznenadila, svi smo računali kako je Napoli favorit skupine, od njih se nekako očekivao siguran prolaz dalje. I onda ih doma dobije AZ, za mene je to bilo veliko iznenađenje. I još AZ pobijedi u situaciji kada nemaju potrebnu širinu kadra. No, pogledao sam snimku, Nizozemci su jednom-dvaput prešli centar, zabili gol i izdržali. Mi protiv Real Sociedada nismo uspjeli zakomplicirati stanje u skupini, vjerujem da ćemo to napraviti u Nizozemskoj - završio je Tomečak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani