Obavijesti

Sport

Komentari 4

Tomić i Bogdanović odlični, Barcelona razbila Fenerbahče

Tomić i Bogdanović odlični, Barcelona razbila Fenerbahče
1

Košarkaši Barcelone očitali su lekciju Fenerbahčeu na svojem parketu pomevši ga 100-78. Ante Tomić zabio je 12 koševa uz 11 skokova, a Bogdanović 19 koševa

VIDEO

Idealno otvaranje TOP 16 faze Eurolige su imali košarkaši Barcelone koji su na domaćem parketu, u 1. kolu skupine F, razbili istanbulski Fenerbahçe sa 100-78.

Apsolutno je sve funkcioniralo u igri Barcelone koja se od starta odvojila od suparnika i potom nemilosrdno pumpala prednost. Vrlo brzo se Barcelona odvojila na veliku razliku, pa su čak i u ovoj utakmici određenu poštedu dobili oni najbolji igrači katalonske momčadi.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić se itekako iskazao u redovima Barcelone, pa je tako za 21 minutu postigao 12 poena, ali je imao i čak 11 skokova, te pet asistencija. Bio je prvi skakač utakmice, a iz igre je promašio samo jedan šut (5-6, uz 2-2 s linije slobodnih bacanja). Sa 14 poena su prvi strijelci Barcelone bili Navarro i Huertas.

Bojan Bogdanović je, pak, bio najbolji igrač poražene momčadi. Za 31 minutu je ubacio 19 poena (14 u prvom dijelu), a imao je i skok, te dvije asistencije. Za dva poena je Bogdanović gađao 4-9, za tri 2-3, te 5-5 s linije slobodnih bacanja.

Napeto je bilo u Ateni gdje je Panathinaikos pobijedio Žalgiris 67-66, a Dariuš Lavrinovič je u zadnjoj sekundi promašio šut za pobjedu gostiju. Panathinaikos je vodio kroz prvo poluvrijeme, no gosti iz Kaunasa su stisli u drugom dijelu i polako spuštali zaostatak.

Tri minute prije kraja je Žalgiris poveo i sa četiri poena razlike, ali se ušlo u neizvjesnu završnicu gdje su sretniji i spretniji bili domaćini.

Kod Panathinaikosa je Roko Ukić odigrao 22 minute, te je ubacio dva poena uz tri skoka, ali i osam asistencija. Prvi je strijelac bio nekadašnji NBA igrač Jason Kapono koji je ubacio 16 poena (4-6 za tri).

Marko Popović je na drugoj strani postigao šest poena za 24 minute, uz tri skoka i dvije asistencije. Za dva je promašio jednu loptu, a pogodio je dvije od pet trica.

CSKA razbio Efes Anadolu u Moskvi

Košarkaši moskovskog CSKA na uvjerljivi su način otvorili natjecanje u TOP 16 fazi Eurolige, te su u ogledu 1. kola skupine E na domaćem parketu pobijedili Efes Anadolu 90-71.

Turska momčad je uspjela parirati samo tijekom prvog dijela, pa je tako nakon 20 minuta rezultat bio 42-42. No, u nastavku je CSKA predvođen Weemsom i Krstićem uništio gosta iz Turske i pobijedio s uvjerljivih 90-71.

Ta su dva košarkaša ogled završila sa po 22 poena, s tim da je Sonny Weems tome dodao i po tri skoka i asistencije, kao i odličnih 4-5 za tri poena. Nenad Krstić je, pak, imao tri skoka i šut 8-9 za dva poena.

Na drugoj je strani solidnu partiju odradio hrvatski košarkaš Stanko Barać koji je igrao 14 minuta, te je postigao sedam poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Iz igre je gađao 3-6, kao i 1-2 s linije slobodnih bacanja. Najbolji je kod Efesa bio Jordan Farmar sa 24 poena, šest asistencija i četiri skoka.

Recimo da je na tribinama dvorane sjedio i hrvatski košarkaš Zoran Planinić koji je samo 24 sata ranije predvodio svoj Himki do pobjede kod Beşiktaşa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige