Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tomić: Na sve ili ništa... Morat ćemo biti savršeni u Maksimiru

Tomić: Na sve ili ništa... Morat ćemo biti savršeni u Maksimiru

Mi u Kupu želimo otići do kraja, a onda je 'recept' uvijek jednak za sve: moraš pobijediti sve protivnike. Uključujući i najtežeg mogućeg, Dinamo na njegovom terenu, kaže Goran Tomić

VIDEO

Utakmica nakon koje nema popravnog, koja ne određuje sezonu, ali može donijeti puno toga dobroga. Rijekino kup-četvrtfinale u Maksimiru baš je nekako idealnih 90-120 minuta za DNA squadre s Kvarnera. Bez imperativa, a s golemim motivom.

POGLEDAJTE VIDEO: RI presidente

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Šef riječke struke Goran Tomić (44) je stručnjak kojeg poštuju i kao čovjeka i kao trenera, stručnjak koji zna stvoriti igru i svojim ljudskim vrlinama donijeti silno pozitivni input klubu i sredini u kojoj živi i radi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova je Rijeka ove sezone nekako lakša u gostima. I već je pokazala da s Dinamom zna odigrati na rezultat. A upravo to je Kup. Samo je rezultat važan.

S druge strane, ono što Tomić tek treba pokazati jest da je trener koji zna i - osvojiti trofej. A za taj profesionalni iskorak Rijeka mu je: idealna sredina.

Drmić & Zlomislić! Rijeka našla zlatne bodove u gustoj magli
Drmić & Zlomislić! Rijeka našla zlatne bodove u gustoj magli

Zna se da riječki dečki ne žive pod nezdravim imperativima uprave i navijača, a znaju kako se osvajaju trofeji. Što je u Kupu daleko lakše učiniti nego u prvenstvu.

Premda je ove sezone (barem kako stvari danas stoje) prvenstvo nikad neizvjesnije, a u Kupu više nego u ijednom drugom natjecanju vrijedi ona stara primorska 'Bolje se rodit bez one stvari nego bez sreće'.

U srijedu od 18:30 u belom Zagreb gradu među 'bijelima' u zapisniku neće biti stopera Krešića, veznjaka Libera i mlađahnog braniča Galešića.

Mišković: Nema opravdanja niti za utrčavanje na travnjak, niti za bacanje baklje - među djecu
Mišković: Nema opravdanja niti za utrčavanje na travnjak, niti za bacanje baklje - među djecu

Što o kup-derbiju s 'modrima' zbori, kako ga najavljuje i što misli Šibenčanin koji je ušao pod kožu Riječanima, jedan od ljubimaca Rujevice,  glavni trener prve momčadi HNK Rijeka - Goran Tomić?

- Sve ili ništa, da. I to protiv najzahtjevnijeg mogućeg protivnika. I to na njihovom terenu. Ali... Mi u Kupu želimo otići do kraja, a onda je 'recept' uvijek jednak za sve: moraš pobijediti sve protivnike. Pa ni nam sutra ne preostaje ništa drugo nego istrčati upravo s tom ambicijom - govori Tomić dan prije utakmice.

- Dinamo je uvijek velik i jak. Ove su godine imali i odličnih utakmica i nekih u kojima možda nisu toliko dobro igrali, ali generalno: oni su najzahtjevniji protivnik u Hrvatskoj.

Dakle... Kako preko Dinama do polufinala?

- I njima je ova utakmica jednako bitna kao i nama. Neću govoriti o detaljima taktike i pripreme, ali svi znamo kako Rijeka u Maksimiru mora odigrati na svom maksimumu. Taktički perfektno, iskoristiti sve šanse pred njihovim golom, a prema nazad s maksimalnom koncentracijom. To jednostavno moramo učiniti da napravimo ono što želimo: proći dalje.

U zadnje dvije utakmice s Dinamom: dva 3-3 remija, 12 pogodaka!

- Da, ali teško je reći kako će izgledati ovaj kup meč. Bit će i taktičkog nadmudrivanja. Meni je bitno da mi ispoštujemo sve što smo uigravali i sve što se dogovorimo, a onda na sve dolazi i doza sreće koja je zapravo neophodna u ovakvim utakmicama.

Igrate u gostima, ali... U zadnjih pet gostujućih utakmica imate 100%-tni učinak.

- Ja želim da i doma i vani igramo isto. I generalno sam zadovoljan kako igramo. U odnosu na prošlu utakmicu imamo jedan plus više jer nam se u konkurenciju vraća Prince Ampem - rekao je Goran Tomić.

Kako god prošli u Maksimiru, Riječanima kup-duel s Dinamom: neće odrediti sezonu. Zato što

  • ako pobijede ionako su polufinalu i imaju još dvije velike prepreke do eventualnog slavlja
  • ako izgube ionako imaju HNL za osigurati Europu (ili trofej!), a Tomić je ionako trener koji je kroz cijelu svoju karijeru dokazao kako mu više leži prvenstvo i dugoročni meritum stvorene igre nego nokaut-natjecanja prepuna faktora sreće i jedne večeri ovisne o neraspoloženosti ili inspiraciji neposrednih aktera na travnjaku.

Zato, Rijeko: uz neupitni vjetar u leđa Armadinog navijanja u Zagrebu igraj svoj nogomet i neka četvrtfinale Kupa s velikim Dinamo bude još jedan spot promocije hrvatskog klupskog nogometa.

Bijeli, istrčite svjesni onoga što ste sami sebi dokazali: da kontra 'modrih' i znate i možete odigrati na rezultat!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu