Obavijesti

Sport

Komentari 30

Tommy i Naš Hajduk dogovorili sve: Navijačima 24,5% dionica

Tommy i Naš Hajduk dogovorili sve: Navijačima 24,5% dionica
5

U nedjelju ujutro na splitskoj Pjaci, mitskom mjestu na kojem je 1950. osnovana Torcida bit će svečano potpisan ugovor i navijači će postati djelomični vlasnici svog kluba

VIDEO

Udruga Naš Hajduk objavila je da su postigli dogovor s tvrtkom Tommy s kojom će u nedjelju i službeno potpisati ugovor o preuzimanju 24,53% dionica Hajduka.

U nedjelju ujutro na splitskoj Pjaci, mitskom mjestu na kojem je 1950. osnovana Torcida bit će svečano potpisan ugovor i navijači će postati djelomični vlasnici svog kluba. 

- Želimo blindirati postojeći model u biranju vodstva kluba i ovo je prvi korak u tom smjeru - rekao je tajnik udruge Ivan Rilov koji je pozvao sve građane Splita i Hrvatske da u nedjelju dođu na splitsku pjacu gdje će biti organiziran i prigodan program.

O samim namjerama projekta otkupa dionica govorio je projekt menadžer Tomislav Mikulić.

- Projekt smo nazvali 'Ili jesmo, ili nismo'. Nije pretenciozno, ali ovo je najveći dan od našeg osnutka, želimo osigurati da se klub više nikad ne vrati na ono što je bilo prije, a u nedjelju ćemo predstaviti prvu akciju prikupljanja sredstava kojima će se otkupljivati dionice.

Udruga Naš Hajduk i Tommy su dogovorili da će udruga u narednih deset godina prikupiti i isplatiti 35 milijuna kuna, čime će isplatiti i dionice čiji vlasnik postaje formalno već u nedjelju.

- Važno je naglasiti da članarine koje prikupilo koji je prikupilo naših preko 40 tisuća članova, neće biti upotrebljene za otkup dionica, plan je da se dodatna sredstva prikupe posebnim akcijama, crowdfunding, loyaliti programi, organizacijama koncerata i prijateljskim utakmicama.... Vjerujemo da to možemo i da ćemo u koordinaciji s našim odjelom za članstvo to i uspjeti - dodao je Rilov i kazao:

- Moj san je da Hajduk ima 100 tisuća članova, no pitanje je koliko je to realno. Za Hrvatske prilike i za ovaj dio Europe 42 tisuće članova je brutalna i vrlo respektivna brojka koju u svakom slučaju planiramo i povećati - kazao je Rilov i još jednom  pozvao sve građane Splita i navijače Hajduka na rivu da sudjeluju na svečanom programu nakon potpisanja ugovora kada navijači Hajduka postaju i službeno dioničari, odnosno vlasnici kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna