Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

'Tona hrane za beskućnike': Splitski sportaši opet daruju

Akciji, koju je organizirala splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, odazvali su se HNK Hajduk, RNK Split, TK Marjan, KK Split te Blanka Vlašić

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Splitski sportaši još jednom su pokazali svoju humanu stranu i veliko srce. Uoči Uskrsa odazvali su se akciji 'Tona hrane za splitske beskućnike', kojom je prikupljena velika količina hrane i higijenskih potrepština za beskućnike o kojima skrbi udruga MoSt.

[video: 891273 / ]

Akciji, koju je organizirala splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, odazvali su se HNK Hajduk, RNK Split, TK Marjan, KK Split te Blanka Vlašić. Vrijednu donaciju osobno su uručili u prostorijama prihvatilišta za beskućnike udruge MoSt te su štićenicima zaželjeli sretne blagdane.

- Svi znamo koliko je situacija u državi teška, koliko je ljudi kojima je pomoć potrebna i ovo je naš mali doprinos - kazao je u ime igrača Hajduka kapetan Mario Maloča.

U ime udruge MoST, koja pomaže oko 170 splitskih obitelji na rubu egzistencije te direktno brine o 22 splitska beskućnika, sportaše su pozdravili Đordana Barbarić i Dado Lelas.

- Hvala vam od srca, ova hrana uveselit će blagdane mnogim obiteljima. Nadam se kako ćemo vas u sljedećoj akciji ugostiti u novim i većim prostorima - kazala je Baković.

Kapetan nogometaša Splita Danijel Zagorac osobno je sa suigračima kupovao namirnice.

- Samo nas zovite, kad god smo u mogućnosti mi ćemo se odazvati i pomoći. Svaka čast organizatorima - kazao je Zagorac.

Košarkaši Splita su u teškoj financijskoj situaciji i sami, no to ih nije spriječilo da se uključe u akciju.

- Naš doprinos je skroman, ne treba zahvaljivati nama, nego organizatorima i udruzi MoST, koja skrbi o ovim ljudima u proteklih 14 godina - kazao je kapetan Srđan Subotić.

Sestre Zaninović su animirale kompletan klub, njihova donacija je time vrjednija, jer je skupljena među članovima kluba.

- Svi su dali svoj doprinos, od najmlađih do najstarijih i hvala im na tome. Lijepo je kad svatko da svoj doprinos. Vidimo se opet uoči Božića, u novoj akciji – kazale su sestre Zaninović.

Blanka Vlašić zanimala se za uvjete u kojima radi udruga MoST te tko im sve pomaže. Bila je zadovoljna dobivenim odgovorima.

- Drago mi je da splitski poduzetnici, pekari, mesari pomažu, nadam se kako će se i ostali uključiti te kako će beskućnika biti što manje – kazala je Blanka, koja je uz hranu i higijenske potrepštine donijela i 'uskrsna jaja'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message