Obavijesti

Sport

Komentari 0

Toni Filipi prelazi u profi boks: Došlo je vrijeme za prave stvari

Toni Filipi prelazi u profi boks: Došlo je vrijeme za prave stvari

Svakog suparnika respektiram pa tako i Odobašića koji već ima dosta odrađenih mečeva. Međutim, znam što želim. Sve ću učiniti da u prvom profesionalnom nastupu pobijedim, kaže Filipi uoči subotnjeg meča

VIDEO

Jedan od najboljih hrvatskih amaterskih boksača okončao je amatersku karijeru i spreman je za novi iskorak. Zadarski boksač Toni Filipi (26) proteklih je godinu dana uzeo odmor i odmaknuo se od boksa kako bi se vratio s odlukom da započinje profesionalnu karijeru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Lorena Horvat (12) iz Zamlake kraj Varaždina europska je prvakinja u boksu VIDEO

- Nakon što sam napravio mali odmak od boksa, uzeo predah od godinu dana, trener Tomo Kadić i ja odlučili smo da je došlo vrijeme za nove izazove, odlazak u profesionalce. To i jest nekakav logičan slijed, nakon uspješne amaterske karijere sada želim i ovdje napraviti prave stvari. Spreman, sam, jako motiviran i idemo polako u nove pobjede - ističe Saljanin za HRT.

Prvak Hrvatske Toni Filipi prvi naš sportaš zaražen korona virusom

Osvojio je niz međunarodnih medalja od čega se ističu srebrna odličja sa Svjetskog juniorskog prvenstva 2014. u Sofiji, s Europskog juniorskog prvenstva u Zagrebu šest mjeseci kasnije, a srebra je osvajao još na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu, EP-u za mlađe seniore (do 22 godine), na Mediteranskim igrama te Prvenstvu Europske unije 2018.

- Došao je trenutak da Toni prekorači tu stepenicu prema profesionalnim vodama. Gladijator Team je oduvijek bio podrška našem Toniju, a jednako tako i sada kada krećemo ovim putem. Vjerujem da je ovo nova motivacija za Tonija koji je svoju kvalitetu pokazao u amaterskoj karijeri, sada je trenutak za profesionalni boks. Vrlo bitno je razumjeti da mnogi boksaju radi interesa dok Toni boksa da bi pokazao da je najbolji. Nadamo se kako će taj motiv da želimo postati najbolji biti naša smjernica kroz nove izazove. Hvala svima koji nas prate i podržavaju, bez njihove pomoći sve ovo bilo bi teže - rekao je trener Tomo Kadić.

Zagreb: Najava nastupa tima Hrvatski vitezovi na premijernom susretu Svjetske boksa?ke lige

Filipijeva najveća pobjeda u karijeri do sada stigla je u prvom nastupu za Hrvatske vitezove u Svjetskoj boksačkoj ligi kada je pobijedio dvostrukog svjetskog prvaka i dvostrukog osvajača olimpijskog srebra, talijanskog boksača Clementea Russoa.

U subotu ga u Velikoj Gorici čeka prvi profesionalni meč. Priredbu predvode Ivica Bačurin i Demir Gulamić, a Filipi će boksati protiv Odobašića.

- Svakog suparnika maksimalno respektiram pa tako i Odobašića koji već ima dosta odrađenih mečeva. Međutim, znam što želim, to je isključivo pobjeda i sve ću učiniti da u svom premijernom nastupu do nje i dođem. Pozivam i svoje navijače da dođu i budu mi podrška - zaključio je hrvatski boksač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika