Obavijesti

Sport

Komentari 0

Toni Kukoč ušao u novu Kuću slavnih! 'Ništa nije vodilo prema ovome kad sam došao'

Toni Kukoč ušao u novu Kuću slavnih! 'Ništa nije vodilo prema ovome kad sam došao'

Chicago Bullsi su pokrenuli svoju Kuću slavnih, naziva 'Ring of honor'. U to nije bilo sumnje, među prvim dobitnicima ovog priznanja je i Toni Kukoč, uz Michaela Jordana, Pippena...

VIDEO

Trostruki NBA prvak, jednom najbolji šesti igrač NBA lige, peterostruki najbolji igrač Europe, tri puta prvak Europe s Jugoplastikom, triput je bio MVP Final Foura, a s Hrvatskom je osvojio tri medalje: srebro s OI-ja 1992., broncu sa Svjetskog prvenstva 1994. godine i broncu s Eurobasketa godinu kasnije. A s Jugoslavijom još pet.

Pokretanje videa...

nagrada za tonija kukoča 02:16

Sve je to napravio po mnogima najbolji europski košarkaš svih vremena, legendarni Toni Kukoč (55). Nakon što su ga godinama izbjegavali, konačno su ga u rujnu 2021. godine primili u Kuću slavnih u Springfieldu. Bilo je to konačno priznanje i savršeni pečat jedne veličanstvene karijere.

Kukoč primljen u Kuću slavnih Chicago Bullsa 

Sarajevo: Svečana premijera filma "Magična sedmica" o Toniju Kukoču

Pink Panther je nedavno dobio i svoj dokumentarni film 'Magična sedmica', a sada je stiglo i novo priznanje.

Chicago Bullsi su pokrenuli svoju Kuću slavnih, naziva 'Ring of honor'. U to nije bilo sumnje, među prvim dobitnicima ovog priznanja je i Toni Kukoč, zajedno s Michaelom Jordanom, Scottiejem Pippenom, Philom Jacksonom, Dennisom Rodmanom, Steveom Kerrom, Artisom Gilmoreom, Johnnyjem Kerrom, Dickom Kleinom, Jerryjem Krauseom, Bobom Loveom, Jerryjem Sloanom, Chetom Walkerom i Texom Winterom, dok je posebno priznanje dobila momčad iz sezone 1995/96. koja je osvojila naslov s omjerom 72-10 u regularnoj sezoni. 

Kukoč je prošle godine u Kuću slavnih uveo Paua Gasola, kojemu je bio uzor, a sada je legendarni španjolski košarkaš napisao tekst o njemu. 

- Osjećam se sjajno, ovo je velika čast. Sjećam se kada sam došao ovdje, prvog dana ništa nije vodilo prema ovome. Mislim da smo ovo zaslužili i uzbuđen sam što smo svi zajedno ovdje - rekao je Kukoč na svečanoj večeri. 

Hrvatska košarkaška reprezentacija u prijateljskoj utakmici svladala BiH sa 88:75

Kukoč je u Chicago došao 1993. godine i ispisao povijest. Bio je dio najbolje momčadi u povijesti predvođene Michaelom Jordanom i Pippenom koja je osvojila tri naslova zaredom od 1996. do 1998. No nije mu bilo nimalo lako. Kukoč se morao dokazivati svaki dan jer doveden je kao štićenik šefa Jerryja Krausea s kojim je Jordan (a onda posljedično i Scottie Pippen) iz dana u dan bio u sve lošijim odnosima. Svakodnevno su stavljali izazove pred hrvatskog košarkaša, provocirali ga, ali uspio se izboriti sa svime i postati bitan član momčadi.

Tekst o Michaelu Jordanu, najvećem košarkašu svih vremena, napisao je bivši američki predsjednik Barack Obama, no Njegovo veličanstvo nije se pojavilo. 

- Ljut sam što ne mogu biti tamo, ali uvijek ću biti Chicago Bull i želim klubu sve najbolje. Volio bih vidjeti nove zastave za trofeje i nadam se da će grad uvijek moći biti ponosan na Bullse - kazao je Jordan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika