Obavijesti

Sport

Komentari 51

TOP 10 genijalaca: Pogledajte golove Pelea, Zizoua, Diega...

TOP 10 genijalaca: Pogledajte golove Pelea, Zizoua, Diega...
11

Zlatan Ibrahimović zabio je protiv Engleske gol "škaricama" s 25 metara. Odmah su krenule rasprave je li to najljepši gol u povijesti. Pogledajte ostale i sami procijenite

VIDEO

Možda će Englezi sad reći da sam dobar kao Messi. Ako zabiješ gol protiv njih, onda si dobar igrač, a ako ne zabiješ, nisi, rekao je Zlatan Ibrahimović.

Ibra je u srijedu navečer sam pobijedio Engleze. Bilo je 4-2 za Šveđane, a on je zabio četiri gola. Onaj zadnji, škaricama s 30-ak metara u 91. minuti, ušao je u povijest nogometa kao jedan od najljepših golova. Genijalnost Ibrakadabre...

- Bila je to magija. Hart je bio bliži lopti pa sam zastao, no odbio ju je prema meni. Bacio sam se i opalio. Ležao sam na travi dok je lopta bila na putu u mrežu. Vidio sam kako branič uklizava i pokušava je izbaciti. Želio sam viknuti ‘ne’, ali ušla je - kazao je Zlatan.

U samo 12 sati gol je na YouTubeu pogledalo više od dva milijuna ljudi. Zabijao je Ibra i petom, ali ova je majstorija zasjenila sve dosadašnje.

Odmah nakon Ibrahimovićeve čarolije počele su rasprave je li to jedan od najljepših golova ili barem najljepših škarica svih vremena. Vjerojatno je i jedno i drugo.

Zabiti škaricama s 30-ak metara i još tri gola na istoj utakmici, to nije uspjelo niti velikanima poput Zidanea, čiji je supervolej u finalu Lige prvaka protiv Bayera iz Leverkusena “iz prvog reda” gledao naš Boris Živković, koji ga nije mogao zaustaviti. U našem izboru, među deset najljepših su i Van Bastenov gol “iz mrtvog kuta”, slobodnjak Roberta Carlosa, Peleov “sombrero”...

Zlatanove "škarice" Engleskoj

Znanstveni pristup otkriva da je Zlatan Ibrahimović udario loptu škaricama na 2,43 metra visine, da ju je nabio 7,62 metra visoko i da je letjela 1,9 sekundi prije nego što je ušla u gol, a da prije toga nije odskočila.

Ok, možda nikad nije igrao finale Lige prvaka, a kamoli osvojio. Ali “navijački pristup” kaže: ovo što je Ibrakadabra izveo protiv Engleske, to ne mogu ni Messi ni Ronaldo. Jer koji bi luđak uopće pokušao zabiti škarice na 30 metara od gola? Postoji samo jedan. Zlatan.

Van Bastenov mnogi smatraju najboljim u povijesti

Nizozemska je u finalu Eura 1988. godine u Münchenu pobijedila SSSR 2-0. Marco van Basten zabio je iz voleja, praktički iz mrtvog kuta jednom od najboljih golmana tog vremena Rinatu Dasajevu. Van Bastenov gol proglašen je najboljim u povijesti europskih prvenstava.

Volejčina

Zidane je zabio za naslov europskog prvaka protiv Bayera 2002. godine. Bio je to prekrasan gol volejom.

Bomba s ‘otklonom’

Roberto carlos zabio je barthezu s 35 metara. Lopta je imala neviđen efe, snimka je pokazala da je išla barem metar ili dva izvan gola, ali skrenula je natrag i ušla.

Rivaldo za Ligu prvaka

Na isteku utakmice s Valencijom primio je loptu na prsa i sa 16 metara zabio "škaricama". Gol je vrijedio nastupa u ligi prvaka...

Messijeva ‘imitacija’

Vjerojatno najljepši Messijev gol onaj je u kupu protiv Getafea 2007. Njegov dribling bio je kopija Maradonina protiv Engleza ‘86.

Pele izveo majstoriju sa 17

Švedskoj je na SP-u 1958. godine veliki pele zabio nevjerojatan gol. Primio je dugo dodavanje između dva stopera, prebacio im loptu preko glave pa zabio. tog trenutka bilo je jasno da će klinac od 17 godina postati jedan od najvećih, ako ne i najveći.

Panenka je potkopao...

Panenka je Čehoslovačkoj donio naslov europskog prvaka 1976. Nijemcima je zabio odlučujući gol, najbolji penal svih vremena. Danas se takvo izvođenje penala naziva “panenka”.

‘Božja ruka’ zasjenila je njegov najbolji gol

Pobjeda Argentine protiv Engleza na SP-u 1986. ostala je upamćena po kontroverznom golu Maradone, kojeg sudac nije poništio jer nije vidio da je Diego igrao rukom. No na toj utakmici Argentinac je zabio još jedan gol. Krenuo je s centra, naslagao pet Engleza i golmana pa zabio.

Bolji od osmorice

Ronalda nije zaustavilo osam igrača Compostele. Pretrčao je 55 minuta i zabio. Bilo je t0 1997., dok je “stari” Ronaldo igrao u Barceloni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju