Obavijesti

Sport

Komentari 38

Toplak: Mamić ne zna što da napravi s Dinamom? E ja znam!

Toplak: Mamić ne zna što da napravi s Dinamom? E ja znam!
1

Ma naravno da je teže ostati s Varaždinom u ligi nego s Dinamom biti prvak. U to sam uvjeren milijun posto. Ako netko misli drugačije neka mi to argumentirano objasni, tvrdi Samir Toplak

VIDEO

Samir Toplak (50) još je jednom svima dokazao da je čovjek koji se najbolje snalazi s klubovima u borbi za ostanak u ligi.

Stigao je u NK Varaždin kad je bio u gotovo bezizlaznoj situaciji, zadnji na ljestvici i kad im nitko nije predviđao da će ostati u društvu najboljih.

Pokretanje videa...

Slavlje igrača Varaždina nakon pobjede protiv Hajduka 00:30

Taktički je posložio sastav, podigao igračima samopouzdanje i to se vidjelo na terenu te osjetilo na rezultatima. U 14 kola koliko je vodio Varaždince upisao je čak sedam pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova momčad prvi je hit prvenstva nakon koronastanke kada su nanizali šest pobjeda, remi i dva poraza, osvojivši čak 19 bodova.

Toplakov 'barokni preporod' u Varaždinu: Korona nam je bila spas, dobio sam prave fajtere
Toplakov 'barokni preporod' u Varaždinu: Korona nam je bila spas, dobio sam prave fajtere

Čak se spominjalo ime Samira Toplaka kao trenera kojem treba dati priliku da se okuša u velikom klubu, pa zašto ne i Dinamu.

- Puno sam poziva dobio ljudi oko Dinama i navijača. To mi je najveća nagrada jer znači da sam nešto napravio. Ako sad nisam spreman preuzeti Dinamo, kad ću biti spreman? - pita se Toplak.

No, je li teže ostati s Varaždinom u ligi ili s Dinamom biti prvak?

- Ma naravno da je teže ostati s Varaždinom u ligi nego s Dinamom biti prvak. U to sam uvjeren milijun posto. Ako netko misli drugačije neka mi to argumentirano objasni. Nije isto raditi u sredini gdje imaš 25 pobjeda ili se grčevito boriš da stigneš do osam pobjeda - jasan je Toplak, koji je komentirao izjavu trenera Zorana Mamića koji je nakon utakmice protiv Istre 1961 (0-0) rekao da nikad nije bio u takvoj situaciji i da sve što pokušava ne izgleda dobro na terenu.

- Bio sam mnogo puta u takvim situacijama i točno znam što bi trebalo napraviti - rekao je Toplak, čija momčad u petak (18.55) gostuje na Maksimiru u zadnjem kolu 1. HNL.

Namjeravaju li Toplakove trupe pokvariti šampionsku feštu Dinamu?

'Dugo sam u nogometu i nikada nisam bio u ovakvoj situaciji!'
'Dugo sam u nogometu i nikada nisam bio u ovakvoj situaciji!'

- Ne zanimaju me Dinamove brige i problemi, oni su svojim izvedbama pokvarili sve što su dobro napravili u sezoni. Naslov su osvojili već odavno, no ostaje na kraju gorak okus. Želim da moji igrači opet budu opasni i da nadigramo Dinamo - najavljuje varaždinski trener koji već gleda prema sljedećoj sezoni 1. HNL.

Novo prvenstvo počinje 14. i 15. kolovoza i mnogo vremena za pripreme neće biti.

- Siguran sam da ćemo opet biti u pravoj formi jer moj stručni stožer radi odličan posao - rekao je Toplak.

Inter iz Zaprešića i Varaždin sastali se u 4. kolu HT Prve lige

Toplakov problem je što su mu čak petorica stožernih igrača na posudbi. Petar Mamić i Ivan Nevistić posuđeni su iz Rijeke, Tonio Teklić iz Hajduka, Neven Đurasek iz Dinama te Domagoj Drožđek iz Lokomotive.

- Uvjeren sam da će većina tih igrača ostati još šest mjeseci u Varaždinu. Za njihov razvoj to je najbolje jer nova sezona brzo počinje i neće biti mnogo vremena za prilagodbu u njihovim klubovima. Najneizvjesnija situacija je s Teklićem. Mislim da je tim igračima pametnije ići zaobilaznim putem, a ne na stražnja vrata jer onda se uvijek vuku repovi. Naprimjer, naš kapetan Marko Stolnik se zaobilaznim putem etablirao u najboljeg stopera lige i igrač je za vrhunske klubove. Na igračima na posudbi je da odluče. Kod mene će sigurno imati minutažu i dobro će raditi - zaključio je Toplak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener