Obavijesti

Sport

Komentari 80

Torcida i Naš Hajduk napustili su okrugli stol radi Z. Srebrića

Torcida i Naš Hajduk napustili su okrugli stol radi  Z. Srebrića
1

Istaknuli su kako ne žele davati kredibilitet ljudima koji ne poštuju hrvatske zakone i ne zastupaju interese hrvatskog nogometa, već su u službi jednog čovjeka

VIDEO

Predstavnici Kluba navijača Torcida i udruge Naš Hajduk napustili su u u srijedu u Splitu okrugli stol na temu "Dijalog između navijača, predstavnika kluba i lokalne vlasti" vidjevši, kako su rekli, da na njemu sudjeluju i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koje su nazvali "uzurpatorima."

- Kad su predstavnici navijača i članova Hajduka jutros došli na sastanak, vidjeli su da se će na njemu sudjelovati i Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, Luka Radat, član Izvršnog odbora Kluba navijača "Uvijek vjerni" te Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a - navodi se zajedničkom priopćenju "Torcide" i udruge "Naš Hajduk."

Istaknuli su kako ne žele davati kredibilitet ljudima koji ne poštuju hrvatske zakone i ne zastupaju interese hrvatskog nogometa, već su u službi jednog čovjeka, u čijim plaćenim putovanjima i večerama nerijetko uživaju te su tražili od organizatora da oni ne sudjeluju na okruglom stolu.

- Kako nije bilo jasnog odgovora, naši predstavnici su organizatorima i sudionicima zahvalili na pozivu, predali materijale pripremljene za ovu priliku i kratko ih upoznali s više od desetljeća borbe protiv mafije u hrvatskom nogometu, te su napustili skup," obrazložili su "Torcida" i udruga "Naš Hajduk" svoje današnje napuštanje okruglog stola.

Također su rekli, ne spominjući izravno ime Zdravka Mamića, kako im je neprihvatljivo raspravljati "sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna."

Kako su naveli, postupkom napuštanja okruglog stola Torcida i udruga Naš Hajduk poručuju institucijama u zemlji i inozemstvu, kojima su se više puta obraćali,  da suradnje "s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti."

- Budući da se HNS na dijalog s Hajdukom i navijačima koji nisu na njihovom platnom spisku odaziva samo kad ih natjeraju, s nestrpljenjem čekamo dan kada će ih se natjerati i da mafijaše izbace iz svojih redova te počnu provoditi zakone Republike Hrvatske - istaknuli su iz Torcide i udruge Naš Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti