Obavijesti

Sport

Komentari 14

Torcida podrškom na treningu hrabrila "bile" uoči derbija...

Torcida podrškom na treningu hrabrila "bile" uoči derbija...
1

'Niko kao Hajduk iz Splita...' i 'Hoćemo pobjedu', vikali su Torcidaši na treningu. Vučević je pred derbi kazao da u Zagreb idu da okrenu stvari u svoju korist...

VIDEO

Čeka nas velika utakmica, derbi za koga se živi, koji nam može puno dati, ali i puno uzeti. Svjesni smo težine utakmice i zato idemo u Zagreb s namjerom da pokušamo okrenuti stvari u našu korist. Isto tako treba naglasiti da mi ne bježimo od činjenice da je Dinamo favorit, da ima pet bodova prednosti... Prije mjesec dana malo ljudi je u Splitu vjerovalo u nas, no danas je drugačija situacija, danas većina od nas očekuje da odemo u Zagreb i pobijedimo, rekao je trener Hajduka Goran Vučević na početku zadnje press konferencije uoči derbija u Maksimiru. 

Koliko je bio u pravu svjedoči i podatak da je njega i njegove igrače na pomoćnom terenu dočeklo 100-tinjak navijča povicima 'Niko kao Hajduk iz Splita...' i 'Hoćemo pobjedu'. 

Ranije, na press konferenciji, Vučevića su novinari podsjetili na rujan 2008., kad je pod njegovim Vodstvom Hajduk slavio u Maksimiru 2-0. 

- Lijepo je čuti da se priča o pobjedama ali ta utakmica nema baš nikakve veze s ovom utakmicom. Taktika za utakmicu se radi na bazi igrača koje imaš u momčadi i na bazi protivnika koji ti stoje s druge strane.

Uoči, pogotovo nakon derbija često se upire prstom u suce. Vučević se nije dao uvući u to kolo, nije želio komentirati poništeni gol Kresingera u utakmici Cibalije i Dinama u prošlom kolu. 

- Neću komentirati je li gol bio regularan ili ne, niti reagirati na to ako nije. Maksimalno sam koncentriran samo na utakmicu.

Hajduku igra samo pobjeda, no Vučević neće narediti ofenzivu od prve do zadnje minute. 

- Želim da to bude disciplinirana igra, bez srljanja. Utakmica traje 90 minuta, treba biti strpljiv. Napravićemo varijantu da ugrozimo gol Dinama, ali da igramo maksimalno strpljivo u svim linijama. Dinamo osvaja bodove ali ne igra dobro, ne blistaju. Nervoza se uvukla i u njihovu svlačionicu, ali mi znamo njihovu pravu vrijednost. Ovo što oni danas igraju nije ta slika. Dinamo ima sređenu situaciju i u klubu i u svlačionici, imaju jako dobro trenera, koji zna što hoće, oni ukupno mogu puno više nego što pokazuju u ovom trenutku.

Trener Hajduka neće odrediti posebne čuvare za najopasnije igrače Dinama, Sammira, Beqiraja...

- Mi se pripremamo kao i svaki put da zatvorimo sve dijelove terena na kojima može doći do opasnosti. Logično je da ćemo obratiti pozornost tamo gdje je protivnik najjači. Ali ako se budemo opterećivali njima i njihovim opasnostima, nećemo daleko dogurati. Uvijek ima mjesta za taktička iznenađenja. Pogotovo jer nisam zadovoljan onim što smo do sada prikazali. Možemo mi puno bolje, momčad je do sada igrala u grču i strahu, vjerujem da bi protiv Dianama mogli proraditi, jer to pokazuju na treningu. 

Hajduk će u Zagrebu igrati bez ozlijeđenih Tičinovića i Jozinovića. 

U 11.00 sati u hotelu Westin Hajduk će predati povelje povodom 100. rođendana za počasnike koji nisu mogli doći na proslavu u Split. 

Hajduk je podržao apel Crvenog križa da se uputi pomoć Japanu, a postoji mogućnost da se posjeti japanska ambasada u Zagrebu i upiše u knjigu žalost. 

- Protokol još uvijek nije definiran, možda nije zgodno da ide kompletna momčad, nego da to bude delegacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"