Obavijesti

Sport

Komentari 159

Torcida tvrdi: Za sukob u Zelini kriva je samo brutalna policija

Torcida tvrdi: Za sukob u Zelini kriva je samo brutalna policija
1

Klub navijača Hajduka Torcida obratio se javnosti priopćenjem vezanim uz nerede koji su se dogodili u ugostiteljskom objektu uz stadion u Zelini nakon ogleda u Kupu

VIDEO

Nakon utakmice Kupa u Zelini između domaćina i splitskog Hajduka, u obližnjem kafiću došlo je do nemilih scena. Iako su prve informacije bile da je posrijedi bio sukob navijača, Klub navijača Hajduka tvrdi kako je za sve kriva - policija. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

KNH Torcida ovim putem želi javno demantirati netočne informacije koje su se pojavile u medijima o navodnom sukobu navijača u Svetom Ivanu Zelini nakon kup utakmice između domaćina i HNK Hajduk Split.

Jedini incident koji se tog dana dogodio rezultat je potpuno nepotrebnog, nezakonitog i brutalnog postupanja jednog dijela djelatnika Policijske uprave Zagrebačke, koji se može opisati jedino kao krvavo batinanje bez ikakvog povoda.

Neposredno nakon završetka utakmice djelatnici interventne policije ušli su u ugostiteljski objekt u blizini stadiona i skupini od petnaestak Hajdukovih navijača koji se ondje nalazili (budući da su zakasnili na početak susreta i nije im bilo dopušteno prići stadionu) naredili da istog trenutka izađu vani.

Već na prvi prigovor krenulo je brutalno premlaćivanje, na što su prosvjedovali i brojni domaćini koji su se u tom trenutku nalazili u lokalu i družili s Hajdukovim navijačima.

Upozoravamo da su se tom prilikom na udaru policije neselektivno našli čak i građani koji s nogometom nemaju apsolutno nikakve veze. KNH Torcida Split javno poziva MUP RH na objavu svih snimki navedenog događaja kojima raspolažu.

S druge strane, KNH Torcida Split će u sljedećim danima objaviti svoje dokaze o policijskoj brutalnosti, te također moli sve one građane koji su doživjeli brutalnost Hrvatske policije, a posebno mještane Zeline da nam se sa svojim izjavama i snimkama jave na mail adresu – zelina@torcida.hr.

Isto tako, tražimo jasne odgovore od ministra Unutarnjih poslova i svih odgovornih policijskih dužnosnika na sljedeća pitanja:

- Koji je razlog zbog kojeg je policija primijenila silu da izvede ljude iz ugostiteljskog objekta u kojem nitko nije prijavio nedolično ponašanje i u kojem nije bilo do tog trenutka zabilježeno nikakvo narušavanje javnog reda i mira

- Koji je razlog zbog čega je bilo potrebno osiguranje ove utakmice na takvom nivou, kad između domaćina i navijača Hajduka nije bilo nikakvog sukoba, niti problema prije, za vrijeme i nakon utakmice?

Kako možete očekivati solidarnost građana u borbi za vlastita prava, ako se ovako ponašate, te opasno narušavate ljudska prava i tjelesni integritet nedužnih građana? Nakon ovakvih iskustava, parola "Mi smo vaš štit" zvuči kao morbidna šala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna