Obavijesti

Sport

Komentari 147

Čudesni Gruzijac u dizanju utega srušio čak tri svjetska rekorda!

Čudesni Gruzijac u dizanju utega srušio čak tri svjetska rekorda!

Trinaesti je dan Olimpijskih igara u Tokiju, još jednog s hrvatskim sportašima u akciji. Hrvatska je zasad osvojila osam medalja, a tu, nadamo se, još nije kraj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OLIMPIJSKE IGRE , TOKIO
Sortiranje događaja
KOŠARKA (Ž) POLUFINALA

Košarkašice SAD-a i Srbije te Japana i Francuske borit će se za plasman u finale olimpijskog turnira u Tokiju. Amerikanke su lakoćom svladale Australiju sa 79-55, dok je Srbija sa 77-70 bila bolja od Kine. Mnogo neizvjesnije bile su preostale dvije četvrtfinalne utakmice.

Japanke su do svog prvog olimpijskog polufinala stigle pobijedivši Belgiju s 86-85, a pobjedničku tricu je 16 sekundi prije kraja pogodila Rui Machida. Kim Mestdagh je sa zvukom sirene promašila šut za pobjedu.

Treći put zaredom u polufinalu će igrati Francuska koja je sa 67-64 bila bolja od Španjolske. Francuskinje su u Londonu 2012. izgubile u finalu od SAD-a, a 2016. u Rio de Janeiru pobijedila ih je reprezentacija Srbije u utakmici za broncu.

Američke košarkašice su glavne favoritkinje za osvajanje sedmog uzastopnog olimpijskog zlata. Polufinalne utakmice su na rasporedu u petak, 6. kolovoza: SAD - Srbija će igrati od 6.40 sati po srednjoeuropskom vremenu, a Japan - Francuska od 13 sati.

GRUZIJAC REKORDER

U dizanju utega u kategoriji +109kg zlato je u srijedu na OI u Tokiju osvojio 27-godišnji Gruzijac Lasha Talakhadze, koji je bio zlatni i u Riju. Ovaj puta je pobijedio nadmašivši tri svjetska rekorda, u trzaju sa 223 kg, u izbačaju sa 265 kg, što je ukupno 488 kg.

Srebro je pripalo azijskom prvaku Irancu Aliju Davoudiju s ukupno podignutih 441 kg (200 trzaj + 241 izbačaj). Bronca odlazi u Siriju, a osvojio ju je Man Asaad sa 424 kg (190 trzaj + 234 izbačaj).

HUKLEK BEZ BRONCE

Naš hrvač Ivan Huklek izgubio je od srpskog reprezentativca Zuraba Datunašvilija.

- Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam naivno bodove iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao - rekao je 'Hrvatski Hulk', a njegove izjave pronađite OVDJE.

MAĐARI U POLUFINALU

Mađari su u četvrtfinalu vaterpolskog turnira porazili Hrvatsku 15-11. Više pročitajte OVDJE.

SRBI DEKLASIRALI TALIJANE

Velik dan za Srbiju zaokružili su vaterpolisti koji su se pridružili odbojkašicama i košarkašicama u polufinalu. Srbi su deklasirali Talijane u četvrtfinalu, uvjerljivije negoli kazuje rezultat 10-6, uništili ih obranom na čelu s izvsnim golmanom Mitrovićem koji je skidao sve živo i neživo.

Sada Srbima slijede Španjolci od kojih su izgubili u prvom kolu 12-13.

Komentari 147