Obavijesti

Sport

Komentari 149

Tottenham "petardom" poželio sve najbolje Mourinhu u 2015.!

Tottenham "petardom" poželio sve najbolje Mourinhu u 2015.!
7

Tottenham je razbio Chelsea 5-3. Ovo je prvi put da je Chelsea pod palicom Josea Mourinha primio pet golova i tek drugi put da je netko uvaljao 'petardu' Mourinhu....

VIDEO

Tottenham je u posljednjoj utakmici 20. kola Premiershipa razbio Chelsea 5-3 uz briljantnu predstavu Harryja Kanea (21). Chelsea je 2014. završio na vrhu tablice četvrti put u povijesti.tri navrata su na kraju osvojili naslov. Protiv Spursa su bili neporaženi u zadnjih devet utakmica. U desetoj su bolno prizemljeni.

Prije ove utakmice Chelsea je u zadnjih osam prvenstvenih utakmica primio samo tri gola. U 90 minuta protiv Tottenhama Mourinhova momčad primila je "petardu". City koji je ranije slavio protiv Sunderlanda izjednačio se s Chelseajem na prvom mjestu. Manchester City i Chelsea po svemu su poravnati, bodovima i gol-razlici i da je prvenstvo sad gotovo igrali bi za naslov na neutralnom terenu.

Mladi engleski napadač Kane zabio je dva gola te iznudio penal, a Chelsea je prvi put pod palicom Josea Mourinha primio pet golova u prvenstvu. Ne samo to, ovo je tek drugi put da je neka Mourinhova momčad primila pet golova. 

Samo je Barcelona uspjela zabiti Mourinhu pet komada.

Chelsea je poveo u 18. minuti utakmice. Eden Hazard sjajno je prošao po desnoj strani, pogodio je stativu, lopta je došla do Oscara koji idealno šalje prema Diegu Costi kojem nije bilo teško zabiti u praznu mrežu s gol-linije. Costa je zabio 14. gol u 17. nastupu za Chelsea u prvenstvu. Tottenham se vraća u 30. minuti preko Harryja Kanea. Sjajan potez mladog 21-godišnjeg engleskog reprezentativnog napadača koji ove sezone ima 16 golova u svim natjecanjima.

U 45. minuti Spursi vode! Eriksen je sjajno podvalio loptu za Chadlija, ovaj gađa stativu, lopta se odbija do Dannyja Rosea koji zabija za 2-1. Nije tu bio kraj Chelseajevim mukama. U sudačkoj nadoknadi Harry Kane iznudio je penal. Cahill ga je pokosio u šesnaestercu i sudac nije dvojio ni sekunde. Townsend zabija za 3-1.

REUTERS/PIXSELL

Spursi su nastavili s gaženjem Chelseaja, a mladi Harry Kane nastavio je s impresivnim igrama. Početkom drugog dijela Kane je zabio za 4-1. Prošetao se engleski napadač kroz obranu Chelseaja i zabio za potop Mourinhove momčadi.

Federico Fazio je neviđenom glupošću vratio Chelsea u igru. Neshvatljiv potez braniča Tottenhama koji se zaigrao te izgubio loptu na sredini terena. Chelsea kreće u kontru, Fabregas daje Hazardu, a Belgijac zabija za smanjenje vodstva 4-2 pola sata prije kraja utakmice na White Hart Laneu.

Pritisnuo je Chelsea, ali umjesto da se približi, Mourinhova momčad dobila je i peti gol. Chadli je zabio za "petardu" na White Hart Lineu. Slavlje navijača nije mogla poremetiti ni opuštenost pred kraj utakmice kad je John Terry zabio za smanjenje vodstva 5-3. 

Kane: Zabiti pet komada najboljoj obrani svijeta...

- Ovo samo pokazuje koliko smo dobri. Zabiti pet komada momčadi koja možda ima najbolju obranu na svijetu nešto znači. Igramo kao momčad i ovo je sjajna pobjeda. Nismo baš presretni s ova dva gola koja nismo trebali primiti, ali dobro - rekao je Kane, strijelac dvaju golova.

Mourinho: Sutra je novi dan

Napravili smo neke greške u obrani, ali nije bilo lako mojim igračima protiv Chadlija i Kanea. Trudili smo se vratiti se u igru, ali "ubio" nas je peti gol, rekao je Mourinho.

- Sutra je novi dan. Izgubili smo, ali idemo dalje. Naravno da ne volim gubiti, ali svaka je utakmica nepredvidljiva - dodao je portugalski trener Chelseaja.

Pochettino došao na svoje

Jose Mourinho protiv Mauricija Pochettina na klupi Spursa uoči ove utakmice imao je sedam od sedam. Mourinho je dobio svih sedam utakmica uz 22-1 gol-razliku. 

REUTERS/PIXSELL

Real je s Mourinhom četiri puta dobio Pochettinov Espanyol. Chelsea je u Engleskoj dvaput dobio Southampton kojeg je vodio Pochettino, dok je u prvom dvoboju Chelseaja i Spursa u prosincu Chelsea slavio 3-0. Sad je Pochettino došao na svoje...

Premiership, 20. kolo:

  • Tottenham - Chelsea (Kane 30, 52, Rose 44, Townsend 45p, Chadli 78 / Costa 18, Hazard 61, Terry 87)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom