Obavijesti

Sport

Komentari 56

Tottenham propustio pobjedu protiv Uniteda s igračem više

Tottenham propustio pobjedu protiv Uniteda s igračem više
4

Engleski Premiership u nedjelju je ponudilo dva derbija. Manchester United je bodom kod Spursa vratio vrh, a Liverpool i Everton odigrali su 2-2

VIDEO

Odigran je 215. po redu gradski derbi između Liverpoola i Evertona. Susret na Anfieldu, popularni "Merseyside derbi", završio je podjelom bodova (2-2). Bila je to treća utakmica na klupi za novog Liverpoolovog trenera Kennyja Dalglisha i prva u kojoj je izbjegao poraz. Podsjećamo, u prethodne dvije utakmice pod Dalglishevim vodstvom Liverpool je poražen od Manchester Uniteda (u FA Cupu) i Blackpoola (u Premiershipu).

Na prvi gol moralo se čekati do 29. minute kada Portugalac Raul Meireles lijepo zabija s desetak metara iskosa s desne strane svoj debitantski gol u dresu "redsa". Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Liverpoola, a u nastavku Everton u samo sedam minuta u potpunosti preokreće rezultat. Prvo je Sylvain Distin u 46. minuti glavom matirao Pepea Reinu, da bi Jermaine Beckford udarcem iz pada s nekih sedam metara bacio u euforiju gostujuće navijače u 52. minuti.

Konačnih 2-2 postavio je u 68. minuti Dirk Kuyt iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio vratar Tim Howard oborivši u svom petercu Maxija Rodrigueza.

Tottenham s igračem više propustio pobjedu protiv Manchester Uniteda

Derbi 23. kola engleskog nogometnog prvenstva odigrali su Tottenham i Manchester United na White Hart Laneu. Završilo je bez golova i pobjednika 0-0. Za Tottenham je od prve do posljednje minute igrao Luka Modrić, dok su Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar cijeli susret odgledali s klupe za pričuve. Stipe Pletikosa nije bio niti na klupi.

Valja reći da je Tottenham bio bolja momčad na travnjaku, čemu svjedoči i broj udaraca prema vratima (19-7), a imao je i igrača više od 74. minute kada je drugi žuti karton zaradio Rafael nakon prekršaja nad Benoitu Assou-Ekottu. Ipak, Spursi nisu uspjeli nanijeti "crvenim vragovima" prvi poraz u sezoni. Najopasniji igrač Spursa bio je Rafael van der Vaart, a možda i najbolju priliku na susretu propustio je u 81. minuti kada je neometan s 12-13 metara malo iskosa s desne strane pucao tik iznad vratiju. Najbolje prilike kod Manchester Uniteda imao je Wayne Rooney, ali njegovi udarci iz 22. i 52. minute nisu pronašli put do mreže.

Osvojenim bodom Manchester United ponovo je preuzeo vrh premierligaške ljestvice koji je nakratko izgubio od gradskog rivala Cityja. Iako oba mančesterska kluba imaju po 45 bodova, United ima dvije utakmice manje.

Na kraju kažimo da je ova utakmica bila jubilarna 600. premierligaška za velškog veterana u redovima Uniteda Ryana Giggsa (37), kao i njegova 856. ukupno u dresu kluba s Old Trafforda. Odigrao je svih 90 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"