Obavijesti

Sport

Komentari 50

Tottenhamu bez pravih šansi skromni remi kod Sunderlanda

Tottenhamu bez pravih šansi skromni remi kod Sunderlanda
8

Susret 32. kola engleskog Premierhipa između Sunderlanda i Tottenhama završio je remijem i to netaknutih mreža. Jelavić dva je puta bio strijelac u remiju Evertona

VIDEO

U drugoj odigranoj utakmici 32. kola engleskog Premiershipa nogometaši Sunderlanda i Tottennhama su remizirali u utakmici bez golova. Kako su igrali i jedni i drugi, nikako drugačije nije moglo niti završiti.

Tottenham tako ovog vikenda nije napravio posebno dobar posao u lovu na pozicije koje vode prema Ligi prvaka, no tijekom 90 minuta kod Sunderlanda su samo jednom i opalili u okvir vratiju. Učinio je to, u 10. minuti, hrvatski nogometaš Luka Modrić, ali je i taj šut bio traljav i lako uhvatlljiv za domaćeg vratara Mignoleta.

Cijelu utakmicu je Tottenham imao prividnu inicijativu, ali do prave šanse je jako teško dolazio. Istina, pucali su gostujući igrači izvan okvira vratiju čak 15 puta, no sve to nije bila prava opasnost. Zapravo su najbolju šansu imali u 72. minuti, ali igranje Turnera rukom u šesnaestercu nije okarakterizirano kao jedanaesterac.

Sunderland se, pak, opredijelio za kontre, no i njihova napadačka igra nije bila za prolaznu ocjenu.

Luka Modrić je odigrao svih 90 minuta za Tottenham, dok je Niko Kranjčar odgledao cijelu utakmicu s klupe.

Tottenham se barem privremeno popeo na treće mjesto, no imaju samo bod više od Arsenala (utakmica manje), tri od Newcastlea i šest od Chelseaja (utakmica manje).

Dva gola Jelavića za remi Evertona

Golovi Nikice Jelavića osigurali su remi Evertonu protiv Norwicha u 32. kolu engleskog prvenstva.

Jelavić je dvaput doveo svoju momčad u vodstvo, no domaćini su dva put stizali rezultat za konačnih 2-2.

Hrvatski je reprezentativac svoju momčad doveo u vodstvo u 23. te potom u 61. minuti susreta, ali nedovoljno za pobjedu Evertona. Norwich se ipak izborio za pobjelu bodova. Bili su to Jelavićevi treći i četvrti pogodak u osmom nastupu za klub s Goodison parka.

Chelsea do bodova u sudačkoj nadoknadi

Pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade, Juan Mata je donio Chelseaju domaću pobjedu nad Wiganom 2-1. Nakon Torresovog udarca lopta se odbila od okvira gola, a Mata je poentirao za osmu pobjedu u 10. nastupu ''bluesa'' u svim natjecanjima otkad je vođenje momčadi preuzeo talijanski menadžer Roberto Di Matteo.

Wiganovi igrači bili su ljuti na suca Mikea Jonesa kada je Branislav Ivanović u 62. minuti doveo domaćine u vodstvo, smatrajući da je srpski branič bio u zaleđu. Mohamed Diame je izjednačio u 82. minuti na 1-1, ali Wigan na kraju ipak nije uspio osvojiti jedan bod koji bi mu puno značio u borbi za ostanak.

Liverpool je odigrao novu utakmicu bez pobjede, ali ovoga puta barem nije izgubio, kao u pet navrata u prethodnih šest utakmica. Odigrali su ''redsi'' 1-1 na Anfieldu protiv Aston Ville. Gosti su poveli u 10. minuti pogotkom australskog veznjaka Chrisa Herda u 10. minuti desnom nogom s 14 metara. Pritisak Liverpoola u nastavku urodio je plodom u 82. minuti, kada je prvo Daniel Agger udarcem glavom pogodio gredu, ali je odbijenu loptu Urugvajac Luis Suarez iz blizine proslijedio u mrežu.

Liverpool je u 13 utakmica u 2012. godini osvojio mizernih devet bodova.

Fulham je, gostujući na Reeboku kod Boltona, slavio s uvjerljivih 3-0. Američki napadač Clint Dempsey bio je dvostruki stirjelac za Fulham, a naš Ivan Klasnić igrao je za Bolton od 61. minute.

WBA je kao domaćin uvjerljivo svladao Blackburn s 3-0.

Premiership, 32. kolo:

Sunderland – Tottenham 0-0

Norwich – Everton 2-2 (Howson 39, Holt 74 / Jelavić 22, 61)

Chelsea – Wigan 2-1 (Ivanović 62, Mata 90+3 / Diame 82)

Liverpool – Aston Villa 1-1 (Suarez 82 / Herd 10)

Bolton – Fulham 0-3 (Dempsey 30, 45, Diarra 81)

WBA – Blackburn 3-0 (Olsson 7 – ag, Fortune 69, Ridgewell 85)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi