Obavijesti

Sport

Komentari 14

Tramezzani: Pratio sam Hajduk i HNL nakon odlaska, obitelj i ja lijepo smo se snašli u Hrvatskoj

Tramezzani: Pratio sam Hajduk i HNL nakon odlaska, obitelj i ja lijepo smo se snašli u Hrvatskoj
3

Dobro sam upoznat i s Istrom, Čuića i Čalušića poznajem kao mladiće iz Splita. Sretan sam što sam dobio priliku raditi u klubu koji vjeruje u rad i gdje mogu raditi s mladim igračima, rekao je Talijan na predstavljanju

VIDEO

Gotovo tri godine nakon odlaska iz Hajduka Paolo Tramezzani (53) ponovno je u HNL-u. Talijanski stručnjak novi je trener Istre 1961 nakon otkaza Španjolcu Davidu Catali, koji nije uspio pobijediti u zadnjih pet ligaških utakmica.

- Gospodina Tramezzanija ne treba previše predstavljati, to je trener koji ima bogato iskustvo. Nama rezultat nije jedini imperativ, želimo da se dolaskom novog trenera probudi kod igrača nova energija i snaga, potpuni potencijal koji još nije prikazan. Pred nama je 15 utakmica, sigurni smo da novi trener i njegove zamisli mogu doprinijeti tome da ova sezona ode u boljem smjeru. Siguran sam da ova momčad ima potencijal, samo joj treba vratiti vjeru u kvalitetu - rekao je sportski direktor "zeleno-žutih" Saša Bjelanović.

Tramezzani ima lijepe uspomene iz mandata u Hajduku u koji je stigao početkom 2021. kako bi odveo bijele u Europu, što mu je  i uspjelo, a onda su ga zamijenili Šveđaninom Jensom Gustafssonom.

- Presretan sam što sam u Istri, vraćam se u zemlju u kojoj smo se moja obitelj i ja lijepo snašli. Nastavio sam pratiti HNL i Hajduk nakon što sam otišao, tamo su ostali mnogi moji igrači. No dobro sam upoznat i s Istrom, Čuića i Čalušića poznajem kao mladiće iz Splita. Sretan sam što sam dobio priliku raditi u klubu koji vjeruje u rad i gdje mogu raditi s mladim igračima - rekao je Talijan i nastavio:

- Moj je zadatak ovdje prenijeti znanje i iskustvo s velikim entuzijazmom, energijom i strašću. Stigao sam prije tri dana, prvi je dojam jako dobar. Osjećam se kao kod kuće. Najvažnije je da vjerujemo u sebe i rastemo kao momčad. Uvjeren sam da zajedno možemo napraviti jako dobar posao već do kraja ove sezone, a u sljedećoj uklopiti mlade igrače u momčad.

Istra je praktički osigurala ostanak jer bježi Rudešu 14 bodova 15 kola prije kraja prvenstva. Ali to ne znači da će se time pomiriti.

- Zatekao sam jako kvalitetnu i kompetitivnu momčad, igrači imaju dobar duh i želju. Pred nama je 15 utakmica i to nije malo, želimo se fizički podići, a cilj nam je uzeti što je više moguće bodova jer vjerujem da ova momčad zaslužuje višu poziciju i da može bolje. Ne smijemo gledati unatrag, nego se fokusirati na ono što dolazi.

A dolazi Osijek. Ugostit će ga na Aldo Drosini u subotu od 15 sati.

- Želim da pokažemo hrabrost na terenu. Gledali smo suparnika koji ima nekoliko dobrih igrača, neke smo stvari koje želimo već napravili na treningu. Siguran sam da možemo stvoriti probleme Osijeku - zaključio je "mister" Tramezzani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti