Obavijesti

Sport

Komentari 110

Tramezzani uoči Istre: 'Umut i Livaja se baš sjajno slažu...'

Tramezzani uoči Istre: 'Umut i Livaja se baš sjajno slažu...'
2

Vjerujem da prije dva mjeseca ne bismo uspjeli nadoknaditi rezultatski minus s igračem manje, danas mi se čini da smo momčad koja je spremnija suočiti se s izazovima i daje sve od sebe, kaže Tramezzani

VIDEO

U neka sretnija vremena navijačima Hajduka bilo je normalno zbrajati uzastopne pobjede njihova kluba i mjesece bez izgubljene utakmice. Danas su i dva mjeseca bez prvenstvenog poraza doseg koji ih mora veseliti.

Od 10. veljače do 10. travnja Hajduk je odigrao sedam prvenstvenih ogleda, upisao pet pobjeda i dva remija, s Goricom i Slavenom Belupom, te i dalje pokušava uhvatiti Rijeku na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. Moglo je i bolje, ali kad se uzme u obzir sve što se događalo u tekućoj sezoni i ovako male stvari vesele.  

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14
Livajinu i Nayirovu efikasnost poništila je Mujakićeva glupost
Livajinu i Nayirovu efikasnost poništila je Mujakićeva glupost

Iduća prepreka Tramezzanijevoj momčadi je sutrašnje gostovanje u Puli, za koje trener Hajduka neće moći računati na Nihada Mujakića, koji je protiv Slaven Belupa dobio crveni karton.

- Moramo se dobro pripremiti za utakmicu i dobro analizirati protivnika jer smo s njima već igrali prije dva mjeseca. Sigurno ih nećemo podcijeniti. Želimo nastaviti svoj put, utakmica je za njih vrlo važna, ali isto tako i mi osjećamo njezinu važnost i želimo se što bolje pripremiti. Kao i inače, moji su igrači jako koncentrirani i fokusirani, dobro treniraju i puni su želje za igrom i jedva čekamo svaku sljedeću utakmicu - kaže Tramezzani, kome se u konkurenciju vraća Grk Diamantakos.

Lokomotiva i Hajduk sastali su se u 27. kolu HNL-a

- Oporavio nam se Diamantakos, koji je trenirao s momčadi, i jako smo zadovoljni. Igrači koji su imali manjih problema također su spremni. Ipak, s obzirom da nam je ovo treća utakmica u sedam dana, rizik za ozljedu je velik i mora se uzeti u obzir. Kada donosim konačnu odluku o momčadi pokušavam sastaviti momčad od igrača koji su u tom trenutku u boljem fizičkom stanju.

Najveća snaga Hajduka je ofenzivni dvojac Livaja – Umut.

- Umut lako pronalazi put do gola, dobro se slaže s Livajom i time doprinosi našim naporima da budemo opasni u napadu. I Kačaniklić tu ima svoju ulogu, pa i drugi igrači koji uđu u igru, poput Ljubičića u zadnjim utakmicama. Oni dosta rade momčadski, a to stvara uvjete da njihova individualna kvaliteta dođe do izražaja - kaže Tramezzani, koji je zadovoljan napretkom svoje momčadi:  

- Rastemo u psihološkom pogledu i postajemo momčad koja se bori i izgara, kao u zadnjoj utakmici. Vidjeli smo dobru reakciju kad smo se našli u teškoćama. Vjerujem da prije dva mjeseca ne bismo uspjeli nadoknaditi rezultatski minus s igračem manje, danas mi se čini da smo momčad koja je spremnija suočiti se s izazovima i daje sve od sebe. Nikad se ne štedimo i zadovoljan sam onime što momčad pokazuje - zaključio je trener Hajduka.

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu
Hajduk se mora riješiti balasta i odriješiti kesu za ugovor Livaje
Hajduk se mora riješiti balasta i odriješiti kesu za ugovor Livaje

Standardno dobre igre prikazuje i David Čolina.

- Sretan sam što pokazujem sve bolju igru i nadam se da će i u nastavku sezone biti sve bolje. Protiv Belupa smo na koncu odigrali neriješeno, iako smo i tu tražili pobjedu zbog toga što su nam svi bodovi bitni u borbi za Europu. Istra je uvijek neugodna, ali mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu pa ćemo pobjedu tražiti i u ovoj utakmici. Istra ima Gržana, Vuka..., dosta su ofenzivni, imaju brza krila i pokušat će nas iskontrirati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače