Obavijesti

Sport

Komentari 112

Hajduče, nema smisla: Gradite autoritet na kapetanu, pa se pitajte zašto legende ne dolaze

Hajduče, nema smisla: Gradite autoritet na  kapetanu, pa se pitajte zašto legende ne dolaze

On što je bilo prešutno dopušteno Barryju, Jradiju, Gyurcsu, Tudoru... nije Caktašu. I to je slika ovoga Hajduka, pa neka se pitaju zbog čega klupske legende i veterani ne svraćaju u klub, a sve rjeđe i na utakmice

VIDEO

Paolo Tramezzani krenuo je na klupi Hajduka u ritmu "korak naprijed - natrag dva", startao je pobjedom u Šibeniku, potom su uslijedili porazi od Dinama i Lokomotive. U novi krug "korak naprijed – natrag dva" krenuo je pobjedom protiv Istre, danas su poraženi u Osijeku, a u srijedu ih čeka novo teško gostovanje na Rujevici. 

Nepobjedivi u Gradskom vrtu: Osijek srušio Hajduk i uzeo vrh!
Nepobjedivi u Gradskom vrtu: Osijek srušio Hajduk i uzeo vrh!

Dojam je da su i Bjelica i Tramezzani danas u utakmicu krenuli s puno respekta, vodeći u prvom redu računa o tome kako će sačuvati vlastitu mrežu, a tek onda kako napasti protivnika. Takav je bio raspored igrača s obje strane kao i taktičke zamisli. S koliko su respekta i opreza i jedni i drugi ušli u utakmicu možda i najbolje svjedoče potezi obrambene linije domaće momčadi koja je svaku iole opasniju situaciju rješavala izbacivanjem lopte van terena, dok su gostujući igrači prekršajima s leđa zaustavljali kontra napade nakon izgubljenih lopti, što je Bebek kažnjavao žutim kartonima.  

POGLEDAJTE VIDEO: Tramezzani vodi Hajduk

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14

Igralo se bez previše rizika i izrađenih prilike, pa je u prvom dijelu praktično jedina opasna situacija bila ona pred golom Osijeka, kada je Žaper u skoku rukom odgurnuo Umuta u prilici za gol. Bebek je procijenio kako to nije bio kontakt za kazneni udarac, no dojam nakon par puta odgledane snimke je da je pogriješio, a nejasno je i zbog čega se nije oglasio VAR. 

Teško je s igračem manje

Susret se prelomio odmah na početku drugog dijela kada je isključen Nihad Mujakić, nakon što je na centru zaustavio prodor Bočkaja rukama, a već je u prvom dijelu zaradio žuti karton nakon što je istog igrača "izuo iz kopački"... Osam minuta bilo je dovoljno da Osijek materijalizira prednost igrača više, Laszlo Kleinheisler je s dvadesetak metara lijepim šutem matirao nemoćnog Kalinića. 

S igračem manje Tramezzani je promijenio sustav, zaigrao s tri u zadnjoj liniji, no Hajduk ni s jednakim brojem igrača nije opasnije zaprijetio Osijeku, a kako bi s igračem manje. Pred sam kraj susreta Osječani su preko Miereza postavili konačnih 2-0 za devetu uzastopnu pobjedu, što im je rekord u HNL-u. Osijek je na vrhu prvenstvene ljestvice a Hajduk nastavlja borbu za goli život. Ono što je najgore od svega, sve što se događa u ovoj sezoni navijače Hajduka više uopće niti ne čudi, postali su ravnodušni na loše igre i prosipanje bodova, kao i na rasprodaju ugleda kluba. Kluba koji ima luksuz da u derbi susret uđe s Posavcem, Dimitrovom, Caktašem, Diamantakosom, Čuićem, Jairom, Dolčekom, Jradijem i Teklićem na klupi, a na prvenstvenoj ljestvici je bliže borbi za opstanak nego za Europu!? 

Caktaš je posebna priča

Poseban je slučaj kapetan Mijo Caktaš. Nije ga bilo u sastavu protiv Istre, nije ga bilo ni danas protiv Osijeka. Obzirom da su predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius jasno kazali da će svi igrači pod ugovorom biti na raspolaganju novom treneru sve do 15. veljače, logično je zaključiti kako je odluku o preseljenju Caktaša na klupu donio sam Tramezzani. 

Do kraja prijelaznog roka ostalo je tek nešto više od tjedan dana i lako je moguće da će Mijo odustati od daljnjih pregovora o produženju ugovora. Realno, nema previše logike potpisivati novi ugovor s klubom u kojem ga trener ne vidi u svojim kombinacijama. S koje god strane gledali na ovu Tramezzanijevu odluku, teško je naći drugu logiku osim da Talijan na Caktaša ne računa, jer nije Mijo igrač na početku karijere koji se mora dokazivati. 

Miji se nigdje ne žuri

Razlaz se nameće kao posve realna opcija, no obzirom da mu je supruga nedavno rodila četvrto dijete, Miji se ne žuri u inozemstvo, pogotovo ne u Kinu ili Saudijsku Arabiju. No razlaz ne znači da će Mijo u inozemstvo, nije tajna da bi ga u svojim redovima voljeli vidjeti i dva od tri najveća Hajdukova konkurenta. I ne samo da ga žele, nego ga mogu i platiti. I odmah, ali i na ljeto, kada će biti slobodan otići bez odštete. 

Građenje autoriteta na kapetanu, najboljem igraču, na koncu i klupskom rekorderu u brojnim kategorijama, samo je nastavak nelogičnih poteza Hajdukovih uprava u zadnjih desetak godina. Jer ono što je bilo prešutno dozvoljeno Barryju, Jradiju, Gyurcsu, Tudoru..., koji su igrali iako nisu potpisivali ugovore, nije dozvoljeno Hajdukovom djetetu i dugogodišnjem kapetanu. I to je slika ovoga Hajduka, pa neka se pitaju zbog čega klupske legende i veterani ne svraćaju u klub, a sve rjeđe navraćaju i na utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...