Obavijesti

Sport

Komentari 0

Travanj u znaku padela, najbrže rastućeg sporta na svijetu

Travanj u znaku padela, najbrže rastućeg sporta na svijetu
4

U subotu 29. travnja u Umagu, u sklopu Prvenstva Hrvatske u padelu, održava se i Kids Day na kojem će instruktori biti u mogućnosti i praktično primijeniti dosad naučeno te djeci pružiti vrhunsku zabavu uz pregršt vježbi

VIDEO

Sredinom mjeseca travnja održano je u Torinu drugo sportsko događanje s multiplicirajućim učinkom u sklopu EU projekta PAD4Youth: Adapted Padel Training For The Youngest na kojem je sudjelovalo ukupno 30 djece i 15 sportskih trenera.

Event je održan u sportskom centru Luigi Bosio u Torinu, Italija uz sudjelovanje ukupno 30 osnovnoškolaca. U prvom dijelu dana iznova su ponovljeni osnovni elementi tehnike padela, metodika poučavanja, tehničke korekcije te specifične metode učenja i vježbanja u radu s djecom i mladima nakon čega su se djeca u dobi od 6 do 14 godina okušala u najbrže rastućem sportu na svijetu.

Osim trenera španjolskog Padel saveza Valencijske Zajednice (Federación de Pádel de la Comunidad Valenciana), događanju su nazočili i partneri projekta, Europski institut za razvoj sporta, kineziologiju i zdravlje, portugalski Ginásio Clube Português, España se Mueve te talijanski UISP Comitato di Ciriè Settimo Chivasso, savez Sporta za sve.

Riječ je o drugom događanju takve vrste u nizu tijekom kojeg je Padel savez Valencijske Zajednice (FPCV), ujedno koordinator i promotor projekta PAD4Youth, djeci i mladima predstavio padel a projektnim partnerima, osim tehničkih elemenata, i alate za njegovu prilagodbu.

U poslijepodnevnim satima održan je sastanak projektnog tima na kojem su usuglašeni daljnji provedbeni koraci i akcijski planovi za razvoj PAD4Youth projekta u zemljama sudionicama obzirom da nakon Španjolske i Italije PAD4Youth seli u Portugal, Hrvatsku i završno Španjolsku.

Nakon povratka iz Torina uslijedila je edukacija za trenere padela u organizaciji Međunarodnog padel saveza i Hrvatskog padela saveza tijekom koje su usvojeni elementi tehnike razine I (osnovni, bez i s odbijanjem od zida, kompleksni), metodologija udaraca, metodika poučavanja te odabir taktičkih varijanti.

U subotu 29. travnja u Umagu, u sklopu Prvenstva Hrvatske u padelu, održava se i Kids Day na kojem će instruktori biti u mogućnosti i praktično primijeniti dosad naučeno te djeci pružiti vrhunsku zabavu uz pregršt zanimljivih vježbi te ih tako potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnošću.

O projektu

Nakon uspješne implementacije prilagođenog modela padel treninga za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama, Padel savez Valencijske zajednice odlučio je intenzivirati suradnju s europskim partnerima EISDKH, GCP, UISP i EsM u cilju daljnjeg razvoja transverzalnog modela u domeni primijenjene kineziologije. Riječ je o prvom EU projektu takve vrste u području padela. Cilj PAD4Youth projekta jest osmisliti skup primjenjivih alata i trenažnih operatora za različite skupine djece i mladih koristeći inovativnu sportsku opremu poput laganih padel reketa i loptica varijabilne tvrdoće.

Osnovni outputi jesu izrada padel alata i resursa prilagođena djeci i mladima, pružanje podrške pri osposobljavanju i zapošljavanju sportskih trenera usavršavanjem raznovrsnih vještina podučavanja djece, mladeži te osoba s intelektualnim teškoćama, razmjena dobrih praksi između zemalja partnera u području sporta i upravljanja projektnim ciklusom, integracija raznovrsnih pristupa trenažnom radu utemeljenih na uključivanju ranjivih skupina i osoba s intelektualnim teškoćama, rodnoj jednakosti, mentalnoj dobrobiti, socijalizaciji, digitalizaciji i održivosti, povećanje diseminacijskog utjecaja projekta na ostale dionike u sustavu kako bi se izrađeni alati mogli primijeniti na ciljne skupine prilikom podučavanja padela ili ostalih sportova s reketom.
Više informacija o PAD4Youth projektu nađite ovdje dok djelić atmosfere s prvog događanja pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'