Obavijesti

Sport

Komentari 366

"Trebalo je reći 'ne' Mamiću, s okupatorima nema suradnje"

"Trebalo je reći 'ne' Mamiću, s okupatorima nema suradnje"
3

Dioničari Hajduka zalažu se za zaoštravanje odnosa s Dinamom i HNS-om, traže ravnopravni odnos svih klubova, te prekid svake suradnje sa Zdravkom Mamićem

VIDEO

Na Poljudu je održana redovita Skupština Hajduka, na kojoj su se čelnici kluba obratili dioničarima, te im prikazali rezultate poslovanja u proteklom razdoblju. 

Iako svi trendovi pokazuju napredak, te kako Hajduk izlazi iz krize, klubu još uvijek za vratom prijeti mač od 127.208.718,00 kuna minusa, koji je aktualna uprava naslijedila iz prošlosti.

U izvješću stoji kako je Hajduk u 2013. godini poslovao s minusom od 118 tisuća kuna, što je ocijenjeno kao ogroman pomak u odnosu na ranije godine. Primjerice, u 2012. minus je iznosio 24,6 milijuna kuna, u 2011. 9,1 milijuna kuna, a u 2010. čak 50,9 milijuna kuna.

- Zadovoljni smo rezultatima i stabilizacijom poslovanja. U 2014. godini planirali smo poslovati s dobiti od 18 milijuna kuna, nadamo se kako će plan biti i ispunjen, a da smo na dobrom putu potvrđuje i pozitivno mišljenje revizora – kazao je predsjednik Marin Brbić, nabrajajući pojedinačno sve segmente poslovanja u kojima je klub napravio napredak u proteklom razdoblju.

Dioničari predlažu zamrzavanje odnosa

Naravno, osim brojki, uobičajeno je na Hajdukovim Skupštinama da dioničare zanima sve i svašta, te da postavljaju pitanje i predlažu razno razne aktivnosti. Jedan od najradikalnijih prijedloga bio je zamrzavanje svih odnosa s Dinamom i HNS-om.

- Odnosi HNS-a i Hajduka gori su nego odnosi Izraela i Palestine, kazao je jedan od dioničara, koji je dodao i kako se ne slaže s prodajom Andrijaševića Dinamu.

- Slažem se kako je utržak za igrača poput Andrijaševića 700 tisuća eura vrhunski posao, no čast i ponos nemaju cijenu. Hajduk je velik i slavan jer je u prošlosti među ostalim odbio pozdraviti Hitlerovim fašističkim pozdravom, jer je odbio ponudu Mussolinija da zaigra u Serie A i jer je odbio postati klub JNA po želi Tita. Trebalo je reći ne i Mamiću, s okupatorima nema suradnje. Hoćemo li mu sutra prodati i Vlašića za 10 milijuna eura, jer će to biti dobar posao?

Brbić s više srca

Predsjednika Brbića prozvali su da klub vodi s više srca, na što se on nasmijao i odgovorio.

- Kad bih ja vodio klub srcem, ne bismo trajali ni mjesec dana.

Na vidjelo je izašlo i kako Hajduk osim potraživanja za Sharbinija i Vukušića još uvijek vodi spor s Inohom, koji je samovoljno otišao iz kluba, kako se još uvijek vuku repovi transfera Nike Kranjčara, jer Hajduka tuže nasljednice pokojnog Dina Pokrovca, kako plaće trenutačno kasne tri mjeseca, kako klub gradu plaća čak 15% kamata za kredit od 30 milijuna kuna, no iz grada postoji obećanje kako će im dio tih sredstava vratiti kroz omladinsku školu. 

Više novca u omladinski pogon

Grad bi uskoro trebao krenuti u kompletnu rekonstrukciju travnjaka. Skupština je potrajala oko tri i pol sata, sve odluke donesene su jednoglasno uz pohvale i podršku Upravi i Nadzornom odboru i želju da se kupuje što manje igrača sa strane, a da se što više pozornosti i novca uloži u omladinski pogon. 

Jedino pitanje koje je ostalo otvoreno, na koje nitko nema odgovora, je pitanje kad će Hajduk isplivati iz minusa od 127 milijuna kuna, kad će se dočepati pozitivne nule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 366
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...