Sport

Komentari 49

'Trebalo mi je ovih 20 minuta da vidim da sam dobro. Slijedi Split, puni smo samopouzdanja'

'Trebalo mi je ovih 20 minuta da vidim da sam dobro. Slijedi Split, puni smo samopouzdanja'

'Ne znam je li Istra imala koju šansu. Ne može jedan susret biti pokazatelj da ćemo tako igrati stalno, ali ovo nam je putokaz za dalje. Uvijek prije derbija je dobro pobijediti zadnju utakmicu', rekao je Mislav Oršić

Odigrali so dobru utakmicu energijom i posjedom, opet je tu bila podrška s tribina. Drago mi je bilo zbog povratka Luke (Ivanušeca). Prošlo je sve OK, ali malo nas je poremetila ozljeda Franjića. No, generalno, dojam je dobar, započeo je nakon pobjede protiv Istre 1961 (3-0) trener 'modrih' Željko Kopić.

Kako su zabili već na startu utakmice nakon velike pogreške Perkovića, samo su vjetar u leđa dobili nogometaši s Maksimira i dominirali cijelim susretom. 

- Možemo odigrati bolju ili lošiju utakmicu jer svaka nosi svoje, ali što se tiče voljnog momenta, pristupa, karakternog dijela svih igrača, nemam im ništa za reći osim pohvala. To je pokazao i Franjić koji je ozlijeđen istrčao kod gola. Što se tiče ozljede, moramo vidjeti, jer kažu da na TV-u nije izgledalo baš dobro - osvrnuo se Kopić i na taj dio pa nastavio:

- Malo je bez veze naglašavati da u svaku utakmicu želimo ući na ovaj način, ali naravno da se neki put pita protivnika, neki put se igrači ne osjećaju dobro, a danas je baš sve išlo kako smo htjeli. Visoko smo pritiskali od početka, energija je bila dobra i sigurno da je to nešto što me čini zadovoljnim.

3:0 Dinamo pobijedio  Istru golovima Oršića i Emrelija, vratio se Ivanušec

Sad im slijedi derbi protiv Hajduka u Splitu.

- Dobro ćemo se odmoriti, napraviti pripremu za utakmicu, vidjeti zdravstveni status svih igrača i vidjeti da budemo što bolji na Poljudu - zaključio je trener Dinama.

Mislav Oršić zabio je dva gola i asistirao za Mahira Emrelija i tako samo 'stavio' osmijeh na lice navijača ususret završnici sezone i lovu na novi naslov prvaka. 

- Odigrali smo dobru utakmicu. Ne znam je li Istra imala koju šansu. Ne može jedan susret biti pokazatelj da ćemo tako igrati stalno, ali ovo nam je putokaz za dalje - rekao je Oršić pa prokomentirao derbi:

3:0 Dinamo pobijedio  Istru golovima Oršića i Emrelija, vratio se Ivanušec

- Uvijek prije derbija je dobro pobijediti zadnju utakmicu, a sad se moramo samo dobro odmoriti i pripremiti. 

Na teren se nakon operacije trbušnog zida vratio Luka Ivanušec koji je tako 'pobijedio' predviđanja i prije kraja sezone pokazao da želi i može igrati.

- Presretan sam, čekao sam dva mjeseca. Drago mi je da je bilo bolje nego što sam očekivao, nisam išao do kraja, ali osjećam da je jako dobro i nisam osjećao bol. Hvala publici, bilo je predivno kako su me dočekali i pozdravili. Kad je takva ozljeda, uvijek želiš izbjeći operaciju. Pokušali smo, nije išlo ništa bolje pa smo morali to operirati. Prošlo je točno mjesec dana i osjećam se jako dobro. Mala kočnica je još u glavi, ali ovih 20 minuta mi je jako dobro došlo da vidim kako sve funkcionira - rekao je Ivanušec pa dao završnu riječ o idućem susretu:

3:0 Dinamo pobijedio  Istru golovima Oršića i Emrelija, vratio se Ivanušec

- Raspoloženje je odlično još nakon preokreta u Rijeci jer je to jako diglo atmosferu. Sad još ova pobjeda, puni smo samopouzdanja prije Hajduka.

Najveći hrvatski derbi na rasporedu je u srijedu, 20. travnja, s početkom u 19 sati na Poljudu u Splitu.

Najčitaniji članci