Obavijesti

Sport

Komentari 131

Trener AEK-a: Bili smo nabrijani prije tjedan dana, ali sada smo tužni. Izgubljen je ljudski život

Trener AEK-a: Bili smo nabrijani prije tjedan dana, ali sada smo tužni. Izgubljen je ljudski život

Igrao sam s Bokšićem koji je mogao biti najbolji igrač svijeta kad bi to poželio, a tu su još bili Robert Prosinečki, Ivica Mornar, rekao je Almeyda

VIDEO

Nogometaši AEK-a sletjeli su u Zagreb pa se pod policijskom pratnjom zaputili u hotel. Grci su i dalje pod dojmom tragedije koja se proteklog tjedna dogodila tijekom sukoba Dinamovih, Panathinaikosovih i AEK-ovih navijača u kojoj je jedan navijač izgubio život. Trener AEK-a Matias Almeyda ipak mora pripremiti momčad za ogled u Maksimiru, a uzvrat će se u Ateni održati u subotu 19. kolovoza. A sličnog je razmišljanja i danski veznjak Jens Jonsson.

Pokretanje videa...

videovijesti Zagreb kao utvrda: Ovo je utakmica visokog rizika, postoji i opasnost od napada dronom 01:21

- Ovakve me stvari čine jako tužnim, sve što se dogodilo u Ateni nema veze sa sportom, pogotovo s nogometom. Prije prve utakmice bili smo jako "nabrijani", razmišljali samo o nogometu, o utakmici s Dinamom. Ali znamo što se dogodilo, sada smo svi tužni, u mislima s obitelji našeg nastradalog navijača. U nogometu smo svi jedno, nitko od nas ne voli nasilje. To ne volim ni u svojoj domovini, niti bilo gdje u svijetu, svi smo tužni zbog ovoga što se dogodilo prije utakmice u Ateni - poručio je Matias Almeyda, pa nastavio:

Zagreb: Konferencija nogometnog kluba  AEK Atena

- Za sve nas je sad dosta teško pripremiti ovu utakmicu, obje momčadi igraju dobar nogomet, ali sad smo se morali prilagoditi okolnostima poslije tragedije. Sve se promijenilo u trenu, izgubljen je ljudski život. Drugačije je bilo na treninzima, drugačije smo se osjećali tijekom puta na utakmicu, ali izgubljen je jedan ljudski život. Naše su misli uz obitelj našeg navijača, a moramo se prilagoditi svemu.

Kakvo je stanje s Domagojem Vidom?

- Domagoj Vida? Da, oporavio se, on je za nas važan igrač. Znam kako se osjeća, došao je igrati u svoju domovinu, igrat će protiv bivšeg kluba, ali veliki je profesionalac, pa od njega očekujem sve najbolje. Naša prva službena utakmica u sezoni? Nemamo problema s time, sretni smo što možemo igrati u ovoj fazi natjecanja, igrat ćemo dvije utakmice u par dana, kao i Dinamo, kako nama, tako i njima.

Atena: Igrači AEK-a uoči polaska u Zagreb

Osjećate li dodatni pritisak da morate proći Dinamo zbog ove tragedije u Ateni?

- Ne, nitko od nas u nogometu ne osjeća takvu vrstu pritiska, nju osjećaju roditelji koji svakodnevno rade, a bore se kako prehraniti svoju djecu. Sigurno da želimo pobijediti, i danas i u subotu, ali to nije nešto što nam stvara pritisak. 

Tko je favorit? Dinamo ili AEK?

- Svjetsko prvenstvo u Katru pokazalo je da u nogometu više nema toliko favorita, svi igraju različito, svatko ima prilike za pobjedu. Imam veliki respekt prema Dinamu, hrvatski igrači su slični argentinskima, tehnički su potkovani i vrlo agresivni. Igrao sam s Bokšićem koji je mogao biti najbolji igrač svijeta kad bi to poželio, a tu su još bili Robert Prosinečki, Ivica Mornar...

Jens Jonsson je bio kratak...

- Jako je tužno što se dogodilo u Ateni, naše su misli i dalje s obitelji nastradalog navijača, ali se mi moramo koncentrirati na nogomet. U životu postoje veće stvari od nogometa, to je oduvijek tako, ovo je velika tragedija. Mi smo nogometaši, u Zagreb smo došli igrati nogomet, moramo se okrenuti budućnosti - kaže Jonsson, pa nastavlja:

Zagreb: Konferencija nogometnog kluba  AEK Atena

- Ne, ne osjećamo nikakav pritisak, ta tragedija nam je samo velika motivacija da naše navijače učinimo sretnima. Dinamo? To je vrlo napadački orijentirana momčad, to je nešto s čime ćemo se morati pozabaviti. Jako su dobra momčad, pogotovo u tom napadačkom dijelu igre. 

Je li vam problem što sada prvu utakmicu morate igrati u Maksimiru?

- Osobno, nije mi problem igrali li prvu utakmicu doma ili u gostima, ionako moramo igrati na oba terena. Došli smo u Zagreb pobijediti, bez obzira radi li se o prvoj ili drugoj utakmici. I u subotu isto želimo pobijediti, to je naš mentalitet, tako se postavljamo - završio je Jonsson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi