Sport

Komentari 0

Trener krivotvorio covid potvrdu pa dobio godišnju suspenziju

Trener krivotvorio covid potvrdu pa dobio godišnju suspenziju

Bivši trener njemačkog drugoligaša, Markus Anfang, podnio je ostavku zbog krivotvorenja covid potvrde, a disciplisnko tijelo DFB-a odredilo mu je jednogodišnju suspenziju i kaznu od 20.000 eura

Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao je na godinu dana bivšeg trenera Werdera Markusa Anfanga nakon što je otkriveno kako je koristio lažnu covid potvrdu.

U studenom prošle godine otkriveno je kako su Anfang i njegov pomoćnik Florian Junge koristili krivotvoreni certifikat o cijepljenju. Kada je afera buknula u javnosti, Anfang i Junge su podnijeli ostavke, a DFB je pokrenuo istragu.

Disciplinsko tijelo DFB-a je nakon provedene istrage suspendiralo Anfanga do 20. listopada ove godine, a mora platiti i kaznu od 20.000 eura, objavio je DFB.

Kažnjen je i njegov pomoćnik. Izrečena mu je desetomjesečna suspenzija i novčana kazna od 3.000 eura.

U cijeli slučaj se uključilo i državno tužiteljstvo, pa Anfangu sada prijeti i sudski postupak. Naime, 47-godišnji trener je navodno sudjelovao na događajima na kojima su smjeli biti samo cijepljeni.

Anfang je preuzeo Werder u lipnju prošle godine i pod njegovim vodstvom je klub iz Bremena u 14 susreta upisao pet pobjeda, četiri remija i pet poraza.

Tijekom karijere vodio je i Darmstadt, Koln i Kiel.

Najčitaniji članci