Obavijesti

Sport

Komentari 9

Trener potvrdio revanš godine? Velasquez i Werdum u Vegasu

Trener potvrdio revanš godine? Velasquez i Werdum u Vegasu
1

UFC još nije službeno potvrdio borbu, ali prema informacijama američkih MMA portala održat će se u prosincu ove godine u Las Vegasu. Bila bi to prava poslastica

VIDEO

Stipe Miočić je uzeo naslov Fabriciju Werdumu i obranio ga nokautom protiv Alistaira Overeema. Werdum je naslov uzeo Velasquezu nakon giljotine, a ako je suditi prema informacijama njegova trenera Rafaela Cordeira sprema se uzvratni meč Caina Velasqueza i Fabricija Werduma! Borba još nije službeno potvrđena, ali prema informacijama američkih MMA portala, američkih novinara itd. održat će se u prosincu ove godine u Las Vegasu. 

Fabricio Werdum godinama je na MMA sceni. Oni stariji sjetit će se njegovih prvih nastupa u PRIDE FC-u gdje je bio prilično uspješan. Bio je mlad, stand-up tehnika mu je bila slabija strana, ali zato je u parteru dominirao... Pojavio se kao izvrstan grappling borac, a i danas glasi za jednog od najvećih majstora BJJ-a (brazilskog jiu-jitsua) na MMA sceni.

Dio karijere proveo je i u Zagrebu gdje je trenirao Mirka Filipovića. Mirko je, pak, kontra njemu bio izvrstan stand-up borac, ali parter mu je bio slabija strana. Werdum ga je puno naučio.

Iz PRIDE-a je otišao u UFC pa u Strikeforce da bi se ponovo vratio u UFC. 2014. godine pobijedio je Marka Hunta tehničkim nokautom i preuzeo pojas privremenog prvaka teške katagorije. Cain Velasquez je u to vrijeme bio prvak, ali se zbog ozljede morao povući iz borbe s Werdumom. Zato je i došlo do borbe za privremeni pojas. Werdum je u konačnoj borbi s Velasquezom pobijedio giljotinom i uzeo pojas prvaka.

Cain Velasquez je zvijezda MMA svijeta. Često je opisivan i kao najdominantniji teškaš koji je kročio u kavez. Do pojasa prvaka stigao je masakriravši Brocka Lesnara bez ijednog poraza u UFC-u. Prije njega slamao je Chiecka Konga, Bena Rothwella, Minotaura... Bio je nezaustavljiv.

Izgubio je naslov od Juniora dos Santosa 2011. godine. Bio mu je to prvi poraz u karijeri. Nakon nekog vremena ponovo je osvojio naslov pobijedivši Juniora dos Santosa u revanšu. Točnije, Velasquez je izdominirao i unakazio Dos Santosa u revanšu. Bio je to prvi put u povijesti da je jedan UFC borac uputio troznamenkasti broj značajnih udaraca i imao dvoznamenkasti broj uspješnih rušenja u jednom meču.

Sada se sprema oluja i nova borba koja bi mogla ispisati stranice MMA povijesti. Jedva čekamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao