Obavijesti

Sport

Komentari 75

Trener Rijeke: Gospodin Selahi ide na tribinu. Pa ni za svog sina se nisam toliko borio...

Trener Rijeke: Gospodin Selahi ide na tribinu. Pa ni za svog sina se nisam toliko borio...
5

Slogan ovog kluba je 'Krepat ma ne molat', a ne 'Igra tko ima vremena'. Već tri mjeseca ja sam bio brana između njega i odlaska na tribinu. E sad je dosta, kaže Sopić o Lindonu Selahiju

VIDEO

Ozlijeđeni Pjaca i Goda, kartonirani Janković i Smolčić. Ali... To nisu jedini izostanci s kojima će se susresti trener Željko Sopić na nedjeljnom HNL dvoboju sa Slaven Belupom na Rujevici. Nije kvarter nego kvintet. A petog člana dodao je sam Sopić.

POGLEDAJTE VIDEO: Nova Kantrida

Pokretanje videa...

Nova Kantrida 03:21

- Kako je slogan ovog kluba 'Krepat ma ne molat', a ne 'Igra tko ima vremena'... Gospodin Selahi će na tribinu. U Hrvatskoj je demokracija, svatko ima pravo izabrati što hoće. Ali stvarno, koliko sam se ja osobno borio za tog dečka toliko se ne bi borio za svog sina no dođe i trenutak kada neka stvari moraš prelomiti - rekao je Sopić pa pojasnio.

- Mislim da će tu najviše ispaštati sam igrač. Onda ja kao trener, a na kraju i klub, ali on je bio upoznat što odluka o neprodužavanju ugovora nosi. Donio je svoju odluku i to je legitimno. Pa je i klub donio svoju odluku što je isto legitimno. Ja se nadam da će se igračeva odluka promijeniti, ali kako danas stvari stoje... To je tako kako sam vam sad rekao. Hoće li se nešto promijeniti to ne mogu znati.

Rijeka razočarana

Vidljivo je razočaranje šefa struke u čisto ljudski, korektni odnos Lindona Selahija prema njemu i klubu.

- On i klub trenutno stoje na pozicijama da se nisu dogovorili, a s tim se dečkom razgovara, priča i pregovara već tri mjeseca - rekao je Željko Sopić.

Mišković: Tko ne sanira teren, neće dobiti licenciju za HNL!
Mišković: Tko ne sanira teren, neće dobiti licenciju za HNL!

Inače postoji i nekoliko konkretnih inozemnih ponuda za Selahija (najizdašnije iz američkog MLS-a, ali igrač ih sve odbija. Nije u tri mjeseca uspio biti iskren i barem izgovoriti rečenicu 'Ljudi, ja neću produžiti ugovor i na ljeto odlazim, ali dotad ću kao i sve ovo vrijeme davati sve od sebe za Rijeku'. Nego samo odgoda na odgodu već 15 puta odgođenog odgovora.

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Rijeka - Djurgardens

Pa, kako smo i najavljivali za jednog od ključnih igrača Rijeke... 'Gospodin Selahi seli na tribinu'.

Dakle, bez Selahija i Pjace i Smolčića i Jankovića i Gode. Rujevica, 17 sati i 10 minuta: Rijeka vs Slaven Belupo.

Čabraja: Samo tri boda

Oporavljeni i preporođeni lijevi bočni Marijan Čabraja kaže:

- Tko god dolazi na Rujevicu, mi očekujmo tri boda. Kao i kad igramo u gostima uostalom. A slobodnjaci... Da, krenuli su me, ali ima nas puno koji možemo zabiti iz slobodnog udarca. Pašalić, Fruk, ja... Ima nas. I najmanje je bitno tko će ih izvoditi, bitno je da Rijeka pobjeđuje.

Sopić je lijepi dio igračke karijere proveo baš u Koprivnici. Što čovjek koji je od preuzimanja momčadi napravio pozitivni iskorak u odnosu na eru svog prethodnika Jakirovića kaže o 'farmaceutima'?

Ferenčina preporodio Belupo

- Moj dobri prijatelj Roy Ferenčina dignuo ih je u formi, u odnosu na prvi dio sezone. Oni se neće povući nego se pokušati nametnuti, igrati nogomet i preko Hoxhe i ostalih tražiti golove. Tu su i Liber i Lepinjica koji će sigurno imati dodatni motiv. A mi ćemo od prve minute nametnuti jak tempo.

VIDEO & FOTO Ovo je projekt Kantride! Ovako bi trebao izgledati novi stadion Rijeke
VIDEO & FOTO Ovo je projekt Kantride! Ovako bi trebao izgledati novi stadion Rijeke

Rijeka pod vašim vodstvom igra s možda najmanje oscilacija od svih momčadi u ligi.

- Sad imamo tih problema s ozljedama i kartonima, nedostajat će petorica igrača koji su među onima koji su iznijeli dosadašnji dio sezone, ali onih 11 koji u nedjelju istrče dat će sve od sebe da pobijede Belupo. Na našoj Rujevici uz pomoć naše goropadne riječke publike.

Nova Kantrida?

- Vanserijski projekt. Rijeka zaslužuje takav stadion - rekao je Sopić.

Dječja bolnica Kantrida

HNK Rijeka već tradicionalno je u prosincu, uoči božićno-novogodišnjih praznika, posjetio Dječju bolnica Kantrida.

Riječku delegaciju predvodio je predsjednik Damir Mišković uz suprugu Snježanu te kapetan Nediljko Labrović i igrači Martin Zlomislić, Veldin Hodža, Toni Fruk, Stjepan Radeljić i sportski direktor Darko Raić Sudar.

Zbog epidemiološke mjere zabrane posjeta korisnicima, klupsku delegaciju dočekale su predstojnica Iva Bilić Čače i glavna sestra Danijela Višnjić.

Najmlađi su tako samo kroz prozor pozdravili riječke prvotimce, ali i to je bilo dovoljno za osmijeh koji su igrači Rijeke izmamili mališanima na lice.

HNK Rijeka naravno nije došao praznih ruku, uz tridesetak darova za djecu i osoblje bolnice, šalove, privjeske, kalendare, bilježnice i mnoge druge prigodne darove, uz naravno ono najvažnije: željama za brz oporavak mališana i puno zdravlja u 2024. godini.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'