Obavijesti

Sport

Komentari 83

Mišković: Tko ne sanira teren, neće dobiti licenciju za HNL!

Mišković: Tko ne sanira teren, neće dobiti licenciju za HNL!
7

Ako se travnjaci koje je klubovima tj. gradovima poklonio HNS ne dovedu u stanje u kojem su trebali biti sve ovo vrijeme onda ti klubovi neće igrati u HNL-u, kaže nam Damir Mišković

VIDEO

Neusporedivo najvažnija riječka nogometna priča opet je, naravno, postala - nova Kantrida. Multifunkcionalni kompleks s novim stadionom. Održana je prezentacija spektakularnog koncepta projekta u gradskom poglavarstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nova Kantrida

Pokretanje videa...

Nova Kantrida 03:21

Gradonačelnik i župan su stali iza projekta, Damir Mišković rekao 'Lova je osigurana... Ako se sva papirologija riješi u normalnom roku', a potpredsjednik Vlade RH Oleg Butković istaknuo 'Ovo je projekt od državnog interesa'.

Sad je sve na administraciji. Gradskoj, županijskoj, državnoj. Ili će riješiti papire u razumnom vremenu ili će proći i zadnji vlak da jedan natprosječni pojedinac svojim sposobnostima napravi još jednu veliku stvar za grad i regiju, za sport i nogomet.

Kako je o novoj Kantridi sve rečeno (i viđeno) u protekla 2-3 dana prva tema koje se, u razgovoru za 24sata dotaknuo predsjednik HNK Rijeka i dopredsjednik HNS-a nije bio novi stadion tj. multifunkcionalni kompleks. On je svoje opet napravio, sad čeka da vidi hoće li mu se omogućiti da investira 150 milijuna eura u svom gradu.

HNS poklonio terene

Ono s čim smo počeli ćakulu je jedna hrvatska nogometna boljka za koju smo se ponadali da je riješena: prosinac, zimske temperature i, uz časne iznimke, HNL travnjaci kao smrznuti pašnjaci ili razrovane oranice.

HNS je investirao i omogućio terene s kojima je taj problem trebao nestati. Ali HNS se i malo zaj...ao. Jer te terene treba održavati. Kako su stadionu uglavnom u gradskom vlasništvu onda to trebaju činiti gradovi. Koji su objeručke prihvatili nove podloge i... The end. Tu su stali.

VIDEO & FOTO Ovo je projekt Kantride! Ovako bi trebao izgledati novi stadion Rijeke
VIDEO & FOTO Ovo je projekt Kantride! Ovako bi trebao izgledati novi stadion Rijeke

Pa Damir Mišković najavljuje:

- Ako se travnjaci koje je klubovima tj. gradovima poklonio HNS ne dovedu u stanje u kojem su trebali biti sve ovo vrijeme, reakcija Saveza bit će neophodna. Dakle, kad se bude radilo licenciranje za sljedeću sezonu ili će HNL tereni biti na neophodnoj razini ili neće biti dopušteno da se na tim terenima igra. Nemaš teren koji zadovoljava kriterije: ne dobivaš licencu i... Ne igraš HNL! - kaže nam Mišković.

Nova Kantrida

O Kantridi:

- Pričali smo još početkom godine... Nije meni bio problem skupiti lovu, koliko god 150 milijuna eura stvarno jest ogroman novac. Problem je kad nemaš dozvolu za gradnju. Jer investitori brzo izračunaju sve elemente njihovog interesa pa onda i eventualnog motiva za izgradnju. Ovo je projekt u kojem su to pronašli. A ja... Ja vjerujem da i ljudi u Rijeci shvaćaju kako je ovo projekt s kojim će puno dobiti cijeli grad, ne samo navijači Rijeke i zaljubljenici u nogomet. Stadion koji je gradski, a kojim upravlja i na njemu igra HNK Rijeka. Uz sve popratne sadržaje i infrastrukturu koji imaj ogromni značaj za cijeli grad.

Rokovi, ako ćemo biti optimisti?

- Ja sam uvijek optimist. Dakle, prva utakmica na novoj Kantridi, ja se nadam: 2028. godine.

Kapacitet?

- Kako je već rečeno, 12.000 mjesta kao minimum. A ako bi Grad ili država vidjeli smisao i interes u tome da bude veći pa financirali ta dodatna mjesta onda može narasti do 18.000. Ali sačekajmo. Da prođe idejni projekt. Pa procedura promjene GUP-a. Pa izrada detaljnog arhitektonskog rješenja. Pa izdavanje građevinske dozvole. Onda ja mogu početi graditi.

Rujevica kao viša sila

Prođe li sve 'luđak' Mišković sagradit će dva stadiona. Zvuči kao science fiction. Ali samo za one koji ga ne poznaju.

- Da se dokumentacija riješila kad sam prvi put mogao sagraditi novu Kantridu onda bi Rujevica bila kamp. Ali ispalo je da je Rujevica kao kamp sa stadionom koji zadovoljava najviše europske kriterije sagrađen kao... Viša sila. Pa je Rijeka prva u Hrvatskoj napravila i privatni stadion i privatni kamp. Ali valjda sam vam tisuću puta u ovih skoro 13 godina rekao da ću sagraditi i novu Kantridu. I evo, sad je stvorena još jedna šansa da se to omogući. Hvala gradonačelniku i županu na suradnji, hvala ministru koji je osobno došao i istaknuo državni interes cijelog projekta.

Mišković & prijelazni rok

Rijeka igra i rezultatski ide iznad svih očekivanja. Stiže nam zimski prijelazni rok...

- I to moram ponoviti? Bude li ponuda koja zadovoljava i igrača i klub, igrač će vjerojatno otići. A mi stalno, sve ovo vrijeme radimo tako da moramo imati adekvatne zamjene za dovesti. To je sudbina HNL kao razvojne lige. Nemojmo se lagati, gotovo svi HNL klubovi financijski su u crvenom. Jarko crvenom!

A naslov?

- Ako se ukaže prigoda, grist ćemo za to kao nitko. Al' to ne znači da će se ove zime klub ponašati neodgovorno na 'mercatu' i da će srljati. Imamo puno mladih igrača iz vlastite škole nogometa, imamo mladu i potentnu momčad s puno reprezentativaca. Mislim da Rijeka ima šanse boriti se i za naslov. Vidjet ćemo hoće li tako i biti.

VIDEO Pogledajte Ivanovićev show u Kupu: Kako je Rijeka izbacila kultni HNL klub...
VIDEO Pogledajte Ivanovićev show u Kupu: Kako je Rijeka izbacila kultni HNL klub...

Ponovio je realnost HNL-a:

- Klubovi igrače prodaju da bi mogli živjeti. Dakle, održiva stabilnost cijelog kluba meni mora biti na prvom mjestu. Ja, koliko god to zapravo mrzio, ne smijem razmišljati isključivo kao navijač. Jednostavno moram prvenstveno biti predsjednik i vlasnik.

Spasio od bankrota, osvojio naslov

Željko Sopić?

- Čovjek je izgubio samo jednu utakmicu otkad je došao. A kako je veliki radnik i voli učiti onda zapravo nema razloga da ne nastavi ovako uspješno kao od prvog dana kad je došao u Rijeku - rekao nam je Damir Mišković.

Rijeka jako blizu dogovora sa Selahijem! 'U Osijeku nešto nije posloženo. Ali Zeka će izvući to'
Rijeka jako blizu dogovora sa Selahijem! 'U Osijeku nešto nije posloženo. Ali Zeka će izvući to'

Daleko najveći predsjednik od osnutka HNK Rijeka. Tip koji je trebao "samo" spasiti Rijeku od bankrota. Pa to i učinio, a onda ju odveo do najvećih uspjeha u klupskoj povijesti.

I čovjek koji će, ako mu birokracija dozvoli, u svom gradu sagraditi dva stadiona. Kakvo god netko mišljenje imao o njemu, realno... Velemajstor koji radi ne samo na dobrobit Rijeke nego cijelog hrvatskog nogometa.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika