Obavijesti

Sport

Komentari 24

Trener Sixersa uživao: "Dario Šarić je uistinu poseban igrač"

Trener Sixersa uživao: "Dario Šarić je uistinu poseban igrač"
2

Philadelphia 76ersi draftirali su Darija Šarića, ali morat će čekati barem dvije godine da naš reprezentativac odradi svoj novi ugovor u Efesu. Sixersi jedva čekaju dolazak

VIDEO

Dario Šarić odigrao je odličnu utakmice protiv Portorika. S 15 poena, četiri skoka i tri fenomenalne asistencije pomogao je Hrvatskoj da ostvari pobjedu 103-82 i uđe u osminu finala Svjetskog prvenstva, a usput je impresionirao i buduće suigrače u NBA ligi. 

- Dario je zvijer, ne mogu čekati dvije godine da dođe - napisao je Joel Embiid, treći izbog ovoljetnog drafta, na svojem Twitteru. I nije bio jedini kojem se svidjelo što Šarić može na Svjetskom prvenstvu. 

- Ono što ga izdvaja jest sama njegova pojava na terenu. Ima tu neku čvrstoću koja me jako privlači - rekao je trener Philadelphije Brett Brown

Brown je 12 godina bio pomoćni trener Greggu Popovichu u San Antonio Spursima, pa je povukao zanimljivu paralelu između Darija Šarića i Borisa Diawa, francuskog reprezentativca koji je imao važnu ulogu na putu Spursa do NBA naslova. 

- Imao sam priliku trenirati Borisa nekoliko godina, postoje neke sličnosti u njegovoj i Šarićevoj igri. Dario zna dodati, savršeno vidi cijeli teren, može skočiti i odmah povući kontru kao "point forward". Kad se to sve zbroji, dobijete prilično posebnog igrača koji ima samo 20 godina - rekao je strateg Sixersa. 

Ostali rezultati poklopili su se baš tako da će Brown u subotu moći gledati Šarića baš protiv Diawa, čovjeka s kojim ga je usporedio. Hrvatska i Francuska igraju u subotu u 18 sati u borbi za ulazak među osam najboljih reprezentacija na svijetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić