Obavijesti

Sport

Komentari 3

Trener Toronta: Ukić je bio naše tajno oružje za Magic

Trener Toronta: Ukić je bio naše tajno oružje za Magic
1

Splićanin u dresu Toronto Raptorsa odigrao je najbolju utakmicu otkako je preselio u NBA. U pobjedi protiv Orlanda zabio je i koš odluke

VIDEO

Kada se utakmica između Toronta i Orlanda (108-102) lomila u završnici, odgovornost je kod Raptorsa preuzeo hrvatski reprezentativac Roko Ukić. Hrvatski košarkaš je ukupno odigrao 24 minute, ali što je daleko bitnije na parketu je bio gotovo čitavim tijekom posljednje četvrtine. Iz njegove produkcije došao je i - poen utakmice. Četrdeset sekundi prije kraja je sam preveo loptu na drugu stranu, fintirao, te se dignuo na šut s tri-četiri metra i pogodio za 105-102. To je označilo kraj Orlanda.
- Bio je to stvarno poseban šut. Otkada sam došao u NBA ligu gledam način kako da završavam napade, kako da pucam na suparnički koš, jer sve je ipak znatno drugačije nego u Europi. U prvih deset utakmica sam bio, valjda, 15 puta blokiran i sada sam promijenio način egzekucije - rekao je Ukić i dodao:
- Kompletno sam promijenio način igre, ali krvavo radim da postanem dobar. Ova utakmica je, mislim, dokaz da sam na dobrom putu.
U ogledu protiv Orlanda je Ukić zabilježio rekordni broj asistencija otkada je došao u NBA ligu. Sedam puta je uspješno dodao, a uz to je ugradio i 12 poena (iz igre 4-6, s linije slobodnih bacanja 4-4), po jedan skok i osvojenu loptu, te dvije izgubljene. Pohvale na asistencije Hrvata imao je Anthony Parker:
- Ukić i Solomon su svoj posao odradili na sjajan način. Lopte su dolazile u pravo vrijeme i na pravo mjesto. Posebno od Ukića u samoj završnici utakmice.
Trener Jay Triano je od dolaska na dužnost trenera Toronta bio skeptičan prema Ukiću. Na početku mu nije davao niti minute na parketu, no ozljeda Jose Calderona ga je natjerala na to. I sada je očito promijenio mišljenje o Ukiću:
- Mislio sam u svojoj glavi da Ukić odradi prvi dio posljednje četvrtine i da na kraju stavim Solomona u igru. No kada sam vidio način na koji igra Ukić nisam to nipošto smio napraviti. Bio je sjajan, kontrolirao je cijeli napad, radio je to na odličan način. Da, bio je naše iznenađenje za Orlando koje nas je odvelo do pobjede - rekao je Triano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše