Obavijesti

Sport

Komentari 44

Trese se Mosor! Žorž se vratio nogometu, zabija i u 40. godini

Trese se Mosor! Žorž se vratio nogometu, zabija i u 40. godini
1

Romano Obilinović nekad je harao travnjacima 1. HNL, bio je u mirovini tri i pol godine, a onda se nenadano vratio nogometu. I pred 40. rođendan pokazao da je doista klasa vječna

Romano Obilinović (39) tri i pol je godine mirovao, barem što se tiče nogometne karijere. Činilo se kako je Žorž te 2016. definitivno objesio kopačke o klin u dresu NK Kaštel Gomilice, ali nije izdržao. Opet hara dalmatinskim travnjacima.

Legendarni Žorž priključio se pripremama HNK Mosora za novu sezonu 2. županijske nogometne lige Splitsko-dalmatinske, petoga i najnižeg ranga nogometne strukture u tom dijelu Hrvatske.

"Forma je prolazna, klasa je vječna", jedan je od brojnih ikonskih natpisa na majicama koje nosi ovaj krilni napadač, a to je potvrdio i u prvom nastupu za Mosor.

U prijateljskoj utakmici protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca, naime, Obilinović je zabio gol! Nije bilo dovoljno za pobjedu, Jadran je bio bolji 5-2, ali Žorž je svoje odradio.

Bivši igrač Hajduka, Samobora, Tabora iz Sežane, Primorja, Kopra, Mure, Solina, Zadra, Mosora, Imotskog, Splita i Vala postao je tako najveća zvijezda lige i magnet za publiku koje na Mosorovim utakmicama sigurno neće nedostajati.

ĆAĆA SE VRAĆA!!!! 80% dragi🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Objavljuje Nogometne IkonePonedjeljak, 2. rujna 2019.

Inače, Žorž je debitirao u 1. HNL još kao 18-godišnjak u dresu Samobora u sezoni 1997/98., kad je u 85. minuti ušao u igru umjesto Klaudija Vukovića u remiju sa Zadarkomercom (0-0), za koji su tad igrali Dalibor Zebić, Joško Španjić, Saša Bjelanović, Almir Turković...

Obilinović je u 60 nastupa u prvoj ligi zabio devet golova. Trpao je Rijeci, Slaven Belupu, Varaždinu, Istri, Zadru, Hajduku i Osijeku.