Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

'Trg u Puli trebao bi nositi ime velikog Mate Parlova'

Posljednji Matin ispraćaj bit će u četvrtak u 16.30 sati, a lijes će nositi njegovi prijatelji iz Boksačkog kluba Pula. Dan sprovoda u Puli je Dan žalosti

Arhiva VL
Foto: Arhiva VL
10 komentara

Vijest da je preminula boksačka legenda Mate Parlov poput munje se proširila Pulom. Puljani su u šoku, a njegov kafić Mate bar na pulskim Giardinima u srijedu je bio zatvoren. No nekolicina Puljana u nevjerici je zurila u u vrata kafića te glasno komentirala:
- Gotovo je, otišao je...
Pero Tadić, bivši izbornik hrvatske boksačke reprezentacije, vijest je čuo rano ujutro.
- Što čovjek može reći u ovako nevjerojatno teškom trenutku. Mate je bolovao od raka pluća i u konačnici sam možda i očekivao ovakav ishod. Dobio je sve bitke u životu, ali ovu nije. Da nema Mate Parlova teško je zamisliti jer on je neponovljiv i jedan jedini. Kada u svijetu spomenete Pulu svi znaju za Matu Parlova i Arenu. Zahvaljujući toj legendi jedan trg u Puli trebao bi nositi njegovo ime - predložio je Tadić i dodao:
- Mate je do kraja bio dosljedan sebi. Nikad nije dozvolio da se političari preko njega uspinju. I tu je bio jedinstven.
I Stipe Drviš šokiran je viješću.
- Pozdravljali smo se u gradu, znao sam ga. Otišla je najveća boksačka legenda. Nažalost, nikada nisam vidio ni jedan njegov meč - rekao je Drviš.
Mate Mišo Kovač bio je njegov veliki prijatelj. Mate je znao sve njegove pjesme. Mišo se nije javio na telefon, no njegova supruga Lidija telefonski je poručila da se u ovom teškom trenutku nema što reći te da je on ostavio veliki trag za Hrvatsku.

U ČETVRTAK U PULI DAN ŽALOSTI
Na proširenoj sjednici Izvršnog odbora BK Pula povodom smrti boksačke legende Mate Parlova, u nekoliko je navrata napomenuto kako je Teo, kakao su ga zvali prijatelji, zadužio svjetski sport te kako su se iz cijelog svijeta, posebice iz bivše Jugoslavije. Nakon minute šutnje dogovoreno je formiranje organizacijskog odbora za pokop, u kojem bi trebali biti članovi BK Pula te sve generacije pulskih boksača koji su bili Matini prijatelji, kao i predstavnici Grada, HOO-a i Ureda predsjednika. Posljednji ispraćaj Mate Parlova bit će u četvrtak u 16.30 sati, a svi koji žele poslati telegrame to mogu učiniti na adresu obitelji Parlov, Aleja Maslina 15, Fažana. Povodom smrti najvećeg pulskog sportaša Mate Parlova Grad Pula je proglasio dan posljednjeg ispraćaja Mate Parlova Danom žalosti u Puli. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim zgradama na području grada Pule te neodržavanjem, odnosno odgađanjem zabavnih priredaba. Istoga će se dana u Domu hrvatskih branitelja svi građani moći upisati u knjigu žalosti, a održat će se i komemoracija.

JAKOVČIĆ: PAMTIT ĆEMO MATIN OPTIMIZAM
Velik i besmrtan je onaj sportaš iza kojega ostaju mnoga odličja osvojena na velikim sportskim priredbama. A Mate Parlov to jest. Najsjajnija odličja, kojima će za sva vremena ostati čvrsto ukoričene najljepše stranice pulskog, istarskog, hrvatskog, europskog i svjetskog boksa Mate ostavlja nama, rekao je istarski župan Ivan Jakovčić i dodao:
- Mate, koji je uvijek znao izaći kao pobjednik, nije našao izlaz iz svoje najteže, životne bitke, ali i u tim teškim trenucima, nije gubio snagu duha. Takvog Matu, čvrstog i postojanog, koji je svuda oko sebe sijao optimizam, sačuvat ćemo u trajnom sjećanju.

Naši partneri pišu
Message