Sport

Komentari 9

Trener Trinchieri oštro potjerao mladog hrvatskog košarkaša: 'Marš u svlačionicu, gubi se!'

Trener Trinchieri oštro potjerao mladog hrvatskog košarkaša: 'Marš u svlačionicu, gubi se!'

Talijanski stručnjak na klupi košarkaškog Bayern Münchena žestoko je reagirao na preopušteno igranje hrvatskog košarkaša Mateja Rudana. Potjerao ga u svlačionicu nakon tek minute na terenu

Hrvatski košarkaš Matej Rudan (19) nije se proslavio u nedjeljnoj utakmici njemačkog prvenstva između svojeg Bayern Münchena i Brose Bamberga. Neiskusni košarkaš na parketu je proveo ni više ni manje nego minutu, a potom ga je trener Andrea Trinchieri potjerao u svlačionicu kao psa.

Tri minute do kraja utakmice, Bayern vodi 15-ak razlike, a talijanski stručnjak Trinchieri smatrao je kako je to idealna prilika da koju minutu da i mladom Hrvatu Mateju Rudanu. 

Nakon tek 20-ak sekundi Trinchieri je podigao glas na neiskusnog igrača, a nakon minute potpuno je izgubio kompas i potjerao Rudana u svlačionicu:

- Marš u svlačionicu. Hajde, gubi se u svlačionicu - urlao je Trinchieri na hrvatskog košarkaša.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Ta scena nije mogla proći neopaženo, a nakon utakmice Trinchieri je dobio pitanje zašto je tako potjerao Mateja Rudana.

- Sljedeći put ću ga poslati na autocestu. Imamo mlade igrače. Sasha Grant igrao je odlično unatoč tome što nije zabio koš, a želi postati profesionalac. Prva stvar kada ste mlad i talentiran igrač morate znati što je potrebno da bi postao profesionalac. Sasha i Jason naporno rade i pokušavaju zaraditi svaku minutu na terenu i poštovanje suigrača. Matej to ne razumije. Da nisam reagirao na njegov loš stav, ne bih bio dobar trener. Ne bih mu pomogao. Mladim igračima potreban je vodič. U svojih 25 godina karijere nisam vidio da je mladi igrač uspio tako što je boravio u komfornoj zoni - kazao je Trinchieri.

Trinchieri je inače poznat kao izrazito impulzivan trener kojem je taktika važnija od večere na stolu pa se nije sigurno prvi, a ni posljednji put ovako naživcirao. Majka mu je Hrvatica pa je Rudanu objasnio sve 'po naški'. U dvije sezone napravio je od Partizana odličnu momčad, a s tim ciljem je stigao i u Bavarsku ove godine.

Najčitaniji članci