Obavijesti

Sport

Komentari 138

Trojan i Elvir Maloku žele otići iz Hajduka zbog Igora Tudora

 Trojan i Elvir Maloku žele otići iz Hajduka zbog Igora Tudora
3

Mali je igrao pet utakmica, niti jednu na svojoj poziciji, a sada više ne igra ni za B momčadi. Tudor ga je prebacio u seniore i zakovao za klupu, kaže Mehdi Maloku

VIDEO

Doveo sam sina u Hajduk da bi igrao, a ne da bi sjedio na klupi. Ako im ne valja, neka ga puste, kazao nam je razočarani Mehdi Maloku, koji će nakon zadnjeg kola zatražiti raskid ugovora za obojicu sinova, Elvira i Trojana.

Elvir Maloku stigao je prošloga ljeta iz Rijeke, ubrzo je proglašen jednim od 40 najboljih mladih igrača u Europi, a interes inozemnih klubova Hajduk je stišavao navodnom odštetom od čak 10 milijuna eura. Godinu poslije sve se promijenilo. Elvir prigode dobiva na kapaljku, odigrao je u polusezoni 10 utakmica, no tek jednu cijelu, u ostalih devet, svega 21 minutu u prosjeku. I u tako malo vremena, spasio je Hajduk protiv Lokomotive i Novigrada, nakon čega ga je Tudor opet, bez objašnjenja, preselio na klupu.

- Od Hajduka nismo tražili ništa, osim prilike da Elvir igra. Ako ne u prvoj momčadi, onda u drugoj, na posudbi, bilo gdje. Samo da igra. I što se dogodilo? Priliku nije dobio, a i ono malo što je odigrao, nije igrao na svojoj poziciji, na lijevom krilu. Kao da ga netko namjerno želi uništiti - kaže Mehdi Maloku, koji glavnim, no ne i isključivim krivcem, drži trenera Igora Tudora.

Slavko Midžor/PIXSELL

- Svi u klubu kažu: 'Tudor je takav, tvrdoglav, s njim se ne može'. Svi se izvlače na Tudora. Ali ne štiti interese kluba Tudor, nego Nadzorni odbor, predsjednik, sportski direktor... Pa ne može politiku tako velikog kluba voditi trener, pa makar bio veliki igrač kao što je bio Tudor. Ja mu skidam kapu ako je tako moćan.

S trenerom Hajduka nikad nije komunicirao.

- Za mene bi bilo ponižavajuće da ga nazovem i pitam zašto mi sin ne igra. Volio bih znati razlog, možda bi mi bilo lakše da znam zašto, ovako, čekamo da se nešto dogodi, a ne događa se ništa, osim što je moj sin izgubio godinu dana karijere, i to u najgore vrijeme. Da postoji nagrada za najdulje grijanje klupe Hajduka, Elvir bi je sigurno dobio.

Mehdi Maloku je uporan u namjeri da odvede obojicu sinova iz Splita, no problem će biti odšteta.

- Mi smo spremni na dogovor, ali na razuman dogovor, ne na nabacivanje ciframa. Nudio sam predsjedniku da Hajduku vratimo sve što su uložili u maloga, ali mi nije dao odgovor kolika je odšteta. Ne znam na osnovu čega se spominju cifre od 10 milijuna eura, kad mu nisu dali igrati. Da jesu, ne bi meni bilo krivo ni da uzmu i 20 milijuna. Mali je igrao pet utakmica, niti jednu na svojoj poziciji, a sada više ne igra ni za B momčadi u kojoj je bio najbolji. Tudor ga je prebacio u seniore i zakovao za klupu. Na sreću ima dosta zainteresiranih klubova, neće biti problem pronaći mu novu sredinu. Dolazili su ga više puta gledati, najavljivali se, ali što vrijedi da dolaze kad ga Tudor drži na klupi.

Tomislav Gabelić/24sata

Elvir se ne izjašnjava, šuti i čeka rasplet.

- On je takav tip, drži to u sebi i ne govori puno, ali poznam ja svoje dijete, vidim ga da se muči, da je nesretan. Na svu sreću mali je jak. Da nije, zar bi izdržao sve ovo što mu se događa u zadnjih godinu i pol dana? Zbog Tudora smo i došli u Split, vjerovali smo da je kao vrhunski igrač spreman dati priliku mladima, koji će se kod njega brže razvijati, ali na koncu nismo dobili ništa, osim velikog razočarenja. Očito je da igrač koji dođe sa strane mora biti pet puta bolji da dobije priliku u Hajduku. Nije slučajno ni da je Sharbini u Hajduku bio loš, a u Rijeci je jedan od najboljih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'