Obavijesti

Sport

Komentari 126

'Modrić će započeti utakmicu, a tko će biti na golu? Još ne znam'

'Modrić će započeti utakmicu, a tko će biti na golu? Još ne znam'

'Protiv Malte nam u prvom redu trebaju ofenzivni igrači i u tom smjeru ćemo postaviti igru i odrediti igrače koji će biti na klupi. U ovom trenutku nema osobnih interesa, samo hrvatska reprezentacija', rekao je Dalić

VIDEO

Znamo da nas dvije pobjede dijele od Svjetskog prvenstva u Kataru, a naše su misli, pritom, usredotočene na Maltu. To je protivnik kojeg maksimalno uvažavamo, ali naravno da smo favoriti u toj utakmici jer smo kvalitetniji u svakom segmentu igre. To, međutim, moramo pokazati na terenu i odigrati dobru i ozbiljnu utakmicu. Moramo biti strpljivi, bitna su samo tri boda, kako do njih doći manje je važno. Dakle, najprije Malta i tek onda možemo početi razmišljati o Rusiji, započeo je prije utakmice koja se igra u četvrtak protiv Malte izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić.

Čuvajte se žutih: Petorici prijeti suspenzija za Poljud i Rusiju!
Čuvajte se žutih: Petorici prijeti suspenzija za Poljud i Rusiju!

U posljednji je čas s 'vatrenima' na put poveo Brunu Petkovića Lovru Majera, a neki vuku probleme s ozljedama iz klubova pa je još pitanje hoće li moći zaigrati.

Pokretanje videa...

Put Vatrenih na Maltu 00:29

- Jučer su trojica igrača preskočila trening s ostatkom momčadi, individualno su radili Brekalo, Livaja i Sučić. Vidjet ćemo njihovo stanje, na Maltu smo poveli 27 igrača baš zbog tih stvari, ozljeda, testova na koronavirus, ništa nismo htjeli prepustiti slučaju. Protiv Malte nam u prvom redu trebaju ofenzivni igrači i u tom smjeru ćemo postaviti igru i odrediti igrače koji će biti na klupi. Dakle, u ovom trenutku nema osobnih interesa, bitan je jedino interes hrvatske reprezentacije i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Jedno od temeljnih pitanja je i ono o kapetanu Luki Modriću (36) koji je imao problema s virozom pa nije igrao za Real Madrid.

- Odradio je trening, sve je bilo u redu, ali naravno da je viroza na njemu malo ostavila traga. Međutim, ne sumnjam da će Luka biti OK i ako sve bude kako treba, on će početi utakmicu protiv Malte.

Malta je sigurno daleko od kvalitete naše reprezentacije, ali neki je put teško igrati takve utakmice. A sad će igračima 'nad glavom' biti imperativ pobjede kako bi se u Splitu protiv Rusije odlučivalo o direktnom prolasku na nadolazeći SP.

- Bilo bi lijepo utakmicu otvoriti ranim golom, ali najbitnije je da ne uđemo u nervozu ako se to i ne dogodi. U Rijeci smo imali više od sat vremena borbe, Maltežani su dugo držali nulu, Cipar također, cijelo poluvrijeme. Dakle, ni u kom slučaju ne smijemo ući u nervozu i paniku ako ne damo gol na vrijeme. To sam rekao igračima, moramo biti hrabri, a pritom mislim da moramo prebroditi sva iskušenja s kojima se eventualno susretnemo. Bilo bi lijepo kada bismo što prije osigurali tri boda pa da možemo i odmoriti neke igrače, ali ne razmišljam na takav način. Moramo u utakmicu ući muški. Malta više od Cipra teži nadigravanju, to je njihov stil igre, ali na nama je da spriječimo njihove šablone, izlaske kroz pas igru - kaže izbornik.

Tko će u Katar? Evo tko sve još može na SP i što mu sve treba
Tko će u Katar? Evo tko sve još može na SP i što mu sve treba

Kako tvrdi Zlatko Dalić, igračima nije potrebna posebna psihološka priprema prije nadolazeće utakmice protiv Malte.

- Ako pogledamo naših zadnjih pet utakmica, energija je zaista na visokoj razini. Među nama je puno mladih igrača, koji su željni i motivirani. Dakle, ne treba veći motiv od Svjetskog prvenstva, od odlaska u Katar. To je jedno, a s druge strane, znaš ako pobijediš Maltu da te čeka ispunjeni Poljud i atmosfera koja se događa možda jednom u životu. To mora biti najveći motiv našim igračima. O tome moramo razmišljati, ali ne smijemo upasti u zamku pritiska i da se zbog toga pogubimo - jasan je Dalić koji je zaključio s 'gorućim pitanjem' u hrvatskoj javnosti:

- Golmani? Još ćemo vidjeti. Livaković nije izgubio poziciju i naše povjerenje. U ovom trenutku gledamo tko je u najboljoj formi i nitko tko sutra neće igrati nije izgubio svoju poziciju u momčadi. Međutim, gledamo formu i stanje igrača, igrat će oni koji su u ovom trenutku najbolji i najspremniji - zaključio je.

DNK, UEFA EM 2021, Kroatien vs Spanien

Na nadolazeći se susret osvrnuo i Joško Gvardiol (19) za kojeg je izbornik rekao kako će sigurno krenuti u prvih 11.

- Nisam igrao utakmicu na Rujevici, ali itekako će nam biti potrebno strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu, to je ključ sutrašnje utakmice. Znamo da u posljednje dvije utakmice moramo osvojiti šest bodova za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali ne osjećamo zbog toga pritisak jer još uvijek sami ovisimo o sebi. Najvažnije je kako ćemo ući u utakmicu protiv Malte jer znamo da moramo osvojiti tri boda - poručio je mladi Gvardiol.

Utakmica između Malte i Hrvatske igra se u četvrtak, 11. studenog, s početkom u 20 sati i 45 minuta na Nacionalnom stadionu u Ta'Qaliju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom