Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Trošio si se na terenu pa me nisi mogao pratiti navečer...'

'Trošio si se na terenu pa me nisi mogao pratiti navečer...'
6

Nije da nisi bio popularan kod žena, hajde, sjećaš se kako si se krio kod mene u Mostaru, nasmijao se Baka Slišković u dokumentarnom filmu koji se snima o Ivanu Gudelju

VIDEO

E moj Ivane, ti si se puno umarao na utakmicama, pa nisi navečer mogao pratiti moj ritam. Trebao si biti malo pametniji, manje se trošiti na terenu, pa bi i ti mogao uživati navečer, kazao je u šali Blaž Slišković svom suigraču Ivanu Gudelju u jednoj od scena koju ćete moći vidjeti u dokumentarnom filmu o životu i karijeri Ivana Gudelja. 

Film 'Ivanova igra' u režiji Tomislava Žaje snima se ovih dana na brojnim lokacijama, a o životu i karijeri Ivana Gudelja osim Blaža Sliškovića govorit će i Zvonimir Boban, Ivan Buljan, Stanko Poklepović, pozvan je i Diego Armando Maradona..., te brojni drugi suigrači i prijatelji iz njegovih igračkih dana. Film će otkriti i brojne nepoznate detalje iz Ivanovog života, a dio ih je ispričao i sam Slišković na snimanju u Mostaru. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:00

- Ovdje je Ivan proveo brojne slobodne dane, pobjegao bi s djevojkom u Mostar, skrivao bi se u mojoj kući od znatiželje javnosti, jer je bio toliko popularan da se morao skrivati. A ni djevojke s kojima je dolazio nisu bile baš nepoznate javnosti - zagonetno je dodao Slišković, te priznao kako je Gudelj imao više uspjeha kod ljepšeg spola od njega. 

- Ivan se previše trošio na terenu, pa nije mogao navečer pratiti moj ritam. Ali da budem iskren, nisam ni ja mogao često pratiti ritam Momira Bakrača i Milana Petrovića 'Rica'... 

Svakako je najfascinantniji i najupečatljiviji detalj ove priče dio razgovora u kojem dva legendarna igrača Hajduka pričaju o rezultatima. Naravno, neobičan iz današnje perspektive. 

- Ne žalim ni za čime, sve bih opet ponovio, jedino za čim žalim je što nismo napravili nešto više u Europi - kazao je Slišković, s čim se složio i Gudelj.

Iako su igrali polufinale Kupa Uefa 1984. protiv Tottenhama, a godinu potom i četvrtfinale protiv Waregema, za njih to nije bio ''baš neki uspjeh''. 

- Mi smo tada imali momčad koja je mogla otići do kraja. Kući smo dobili Tottenham 2-1, a tisak i navijači su nas izvrijeđali da smo bili loši, da nismo ništa napravili, da nemamo šansi u uzvratu... A gledam danas, navijači plješću igračima i nakon poraza... 

Složili su se kako im je tada najveći motiv bio pune tribine. 

- Što će ti veći motiv od 40-50.000 ljudi na tribinama. To je nas nosilo - kazao je Slišković, koji je pohvalio Gudelja jer mu je pomogao da se snađe u novoj sredini. 

- U Hajduk sam došao iz srca, mene su uvijek u Splitu pozdravljali pljeskom, zato sam i došao, iako su me zvali i ostali klubovi. Ipak je privilegija nositi dres Hajduka. Znaš kako, dočekali ste me ti i Čelić, i kazali da ćete trčati za mene. Ono što si ti imao tada, tu trku, duel i snagu, ali i tehniku..., danas nema više tako polivalentnih igrača - kazao je Slišković, a Gudelj uzvratio: 

- Nisi ni ti bio loš. Svi su ti htjeli dodati loptu, jer su bili sigurni da će tako sudjelovati u akciji za gol, ha, ha, ha.... 

- Nisam, ha, ha, ha... A bio sam i malo bolji od tebe navečer, ti si se trošio tijekom utakmica pa nisi mogao pratiti moj tempo, ha, ha,ha... A nije da nisi bio popularan kod žena, hajde, sjećaš se kako si se krio kod mene u Mostaru - upitao je Slišković, a Gudelj spremno odgovorio:

- Da, tvoja mama je bila zlatna žena, uvijek bi me čekala soba...

- I danas stalno pita za tebe. Bili smo kao braća, a i ona je uvijek govorila da je dobila još jednoga sina u tebi. Dobro smo se slagali, ja sam znao cijeniti tebe i Ćelića, bio sam svjestan da vi morate tri puta osvojiti loptu da bi ja nešto napravio s njom. Vi ste obavili prljavi posao..., a ti si još i stizao ispratiti napad i zabiti gol... E da je takvih igrača danas, suhim zlatom bi ih plaćali - zaključio je Slišković, koji je, otkrio nam je Gudelj, osim na terenu bio jednako nenadmašan i na fliperima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome