Obavijesti

Sport

Komentari 3

Trostruka hrvatska olimpijka je završila karijeru s tek 25 godina

Trostruka hrvatska olimpijka je završila karijeru s tek 25 godina
5

Posljednje dvije sezone jako se mučila s ozljedama, a netom prije prvog FIS nastupa je, po vlastitim riječima, umalo ostala invalid. U 30 utrka u Svjetskom kupu nije osvojila bod

VIDEO

Mlada hrvatska skijašica Andrea Komšić (25) odlučila je završiti karijeru nakon sezone u kojoj je nastupila na trećim Zimskim olimpijskim igrama.

Zagrepčanka rodom iz Kiseljaka u središnjoj Bosni školovala se u Americi, bila i sveučilišna prvakinja dok je studirala međunarodne odnose i marketing u Denveru, a zadnje dvije sezone jako se mučila s ozljedama.

Dva mjeseca prije početka prošle sezone slomila je stopalo, potom ju je od snijega udaljila zaraza korona virusom, a u Pekingu je imala velikih problema s leđima zbog čega nije startala u veleslalomu, a u slalomu je morala odustati.

U slalomskoj vožnji na Olimpijskim igrama Popović završila 23., Ljutić 25., a Komšić izletjela

- Na zagrijavanju je došlo do spazma u leđima, bila sam skroz ograničena u pokretima. Probali smo s doktorom Borićem nešto riješiti, ali tablete koje sam uzela nisu djelovale na vrijeme. Nadala sam se da će me adrenalin 'opaliti', ali zbog prevelikih bolova nisam mogla startati - govorila je.

Tešku ozljedu pretrpjela je kao dijete 2011. na treningu u Möltalleru.

- Kotrljala sam se, skije se nisu otkačile i pretrpjela sam višestruke ozljede: pukla su mi četiri ligamenta, oba meniska, mišić i kost! Tako da sam neko vrijeme bila invalid - kazala je jednom prilikom.

- To što nisam bila svjesna stvarne težine ozljede u jednu ruku je bilo dobro, jer sam mentalno kroz sve to dobro prošla. Puno su mi pomogli u Daruvarskim toplicama, a onda sam s tatom, koji mi je trener, radila puno malih stvari, hodala sam bosa s promjenom smjera stopala - govorila je.

Zagreb: Povratak hrvatskih olimpijki s ZOI u Pekingu

Otac Davor, skijaški trener i predsjednik splitskog kluba Nordis, vodio je brigu o karijeri nje i brata Darija (21).

- Otkad znam za sebe, tata mi je trener. Ne znam bih li mogla na tome mjestu zamisliti nekog drugog. Nema toga što ne bi učinio za mene. Minusi? Nema ih. Bez njega sigurno ne bih uspjela doći do Svjetskoga kupa - govorila je Andrea sa 16 godina.

Prvi start na FIS utrci imala je s 15 godina u finskom Rovaniemiju 2012., u Svjetskom kupu startala je 30 puta i nijednom nije uspjela osvojiti bodove.

Hrvatsku je predstavljala, osim u Pekingu, i na Igrama u Sočiju 2014., gdje je bila 33. u slalomu i 35. u veleslalomu, a četiri godine potom u PyeongChangu zauzela je 31. mjesto u slalomu i 32. u veleslalomu. Sad će se moći posvetiti nekim drugim stvarima u životu.

Zagreb: U Gradskoj kavani održano druženje Meet & greet povodom SQT
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe