Obavijesti

Sport

Komentari 94

Molio je da ga ne smijene, ali briše suze novčanicama: Tuchel je za otkaz dobio 17.5 milijuna €

Molio je da ga ne smijene, ali briše suze novčanicama: Tuchel je za otkaz dobio 17.5 milijuna €

Tuchel je po povratku u London dobio naredbu da se pridruži konferencijskom pozivu s upravom kluba. Molio je deset minuta da ne dobije otkaz, pišu engleski mediji

VIDEO

Više od 22 tisuće navijača na Maksimiru je s igračima slavilo jednu od najvećih pobjeda Dinama u novijoj povijesti. Na jednoj strani veselje, radost i ponos, a na drugoj tuga, nevjerica, razočaranje. Modri su u prvom kolu Lige prvaka Chelseaju (1-0) zadali jedan od najtežih poraza. 

Pokretanje videa...

Dinamo srušio Chelsea 01:00

Trener Thomas Tuchel znao je da ga čeka teška i neprospavana noć. Klub nije spiskao 300 milijuna eura u ljetnom prijelaznom roku da bi igrali tako blijedi i sramotili se. Već neko vrijeme tresla mu se klupa jer Chelsea ne igra dobro, a ni skuplja bodove. U prvenstvu su šesti s tri pobjede, remijem i dva poraza, no poraz od Dinama itekako ih je uzdrmao. A njega ono što se dogodilo nakon toga. 

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka

Novi vlasnik Todd Boehly je odmah po dolasku u London sazvao hitan sastanak. Tuchel je znao što mu se sprema pa je molio Boehlyja da ga poštedi, ali bogati Amerikanac nije imao milosti. Nijemac je bio u šoku kada je doznao za smjenu. Bio je svjestan da je njegova momčad u padu i da ne funkcionira puno toga, ali nije očekivao da će dobiti pedalu. Pogotovo zbog trofeja koje je donio klubu. 

- Tuchel je sinoć bezidejno promatrao kako njegova momčad gubi od Dinama. Chelsea je odigrao jako lošu utakmicu, a uprava je njega proglasila krivcem za to. Tuchel je po povratku u London dobio naredbu da se pridruži konferencijskom pozivu s upravom kluba. Molio je deset minuta da ne dobije otkaz, no novi vlasnik Chelseaja Todd Boehly razriješio je Nijemca njegove dužnosti. Nakon tog poziva Tuchel je ostao u šoku - piše The Sun.

Thomas Tuchel dobio otkaz u Chelseaju nakon  utakmice protiv Dinama

Igrači Chelseaja su se nakon teškog poraza neko vrijeme zadržali u svlačionici. Nijemac im je navodno očitao bukvicu i oderao ih zbog beskrvne partije, ali neznajući da mu je to bila posljednja utakmica na klupi. Ipak, kako bi to bezbolnije podnio, na njegov račun će sjesti odšteta od 17.5 milijuna eura, piše Daily Mail.  Od toga dva i pol millijuna otpadaju na njegov stožer. Poprilično obilato. 

Na klupi plavaca odradio je okruglih sto utakmica, pobijedio 60 puta i samo 16 puta izgubio. No, taj posljednji bio je koban. Kako god, Mateo Kovačić i njegovi suigrači uskoro će dobiti novog trenera, a to bi mogao biti Graham Potter, trener Brightona. Kandidati su i Mauricio Pochettino te Zinedine Zidane, no njihov dolazak je malo vjerojatan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou