Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tudor: Jedva čekamo Osijek, dobro smo radili, u formi smo

Tudor: Jedva čekamo Osijek, dobro smo radili, u formi smo
1

Svi momci osim, Caktaša i Bencuna, su na dispoziciji, a tko će igrati, vidjet ćemo u ova dva dana. No svi smo motivirani, najavio je Igor Tudor utakmicu s Osijekom

VIDEO

Igor Tudor u dobrom raspoloženju očekuje nastavak sezone i utakmicu s Osijekom, a za jedan dio dobrog raspoloženja zaslužan je i uspjeh reprezentacije.

- Sretan sam jer osjećam da je to i moj uspjeh s obzirom da sam bio dio prošlog stožera s prethodnim izbornikom. Najavljivao sam ovo, poznavajući Niku, znao sam da on ima kvalitetu i da će napraviti dobar posao u Brazilu. Ovo je samo početak, uvjeren sam kako će Hrvatska u Brazilu napraviti prave stvari. 

Prokomentirao je i prijedloge da se premija pokloni Vukovaru. 

- Jako je nekorektno dijeliti tuđe novce. Hrvatska nogometna reprezentacija je u prošlosti podijelila ogromne količine novca, to se može mjeriti u milijunima. Ali takvi prijedlozi su sastavni dio života, za mene je to nekorektno. 

Želimo sva tri boda protiv Osijeka

- Svi jedva čekamo utakmicu. Dva tjedna smo radili naporno, u dobroj smo formi i to ćemo nastojati prikazati protiv Osijeka. Svi momci osim, Caktaša i Bencuna, su na dispoziciji, a tko će igrati, vidjet ćemo u ova dva dana. No svi smo motivirani da uknjižimo tri boda, uz sav respekt Osijeku, koji nas je pobijedio u prvom dijelu sezone.

Je li ova pauza bila dobra ili loša za Hajduk?

- Dobra, da se oporave ozlijeđeni igrači Iluridze i Bukva. Radili smo dobro, osvježili smo se.

U posljednjoj utakmici Hajduk je od Osijeka izgubio čudnim golom iz zaleđa, koliko je to motiv?  

- Poraz u Osijeku je sastavni dio igre, kao i pogreške sudaca. Bila je to nama treća utakmica u sedam dana i to je bila naša najlošija utakmica, a oni su imali novog trenera, polet. Nismo zaslužili taj poraz, ali u ovakvoj podjeli bodova poraz i remi nema neke razlike. 

I sada je isti trener na klupi Osijeka.

- Je, ali nije mu prva utakmica.

Ovoga vikenda Dinamo igra protiv Istre, a već za tjedan dana na rasporedu je veliki derbi

- Razmišljamo samo o sebi, ali pogledat ću utakmicu. Ova liga je takva da je svako drugo kolo derbi u kojem svatko može dobiti svakoga. To je omogućilo da nema velikih razlika na ljestvici.

Utakmica protiv Istre je putokaz

Prije reprezentativne pauze Hajduk je odigrao odličnu utakmicu protiv Istre.

- Ta bi utakmica trebala biti putokaz, pokazali smo zrelost i ozbiljnost, snagu momčadi u fazi obrane, koja je rezultirala promjenom sustava. Donijelo je više igrača koji igraju ozbiljnije obranu. Samim time je izbor igrača omogućio da protivniku dozvoliš manje šansi. Isto tako i da si pravi u fazi napada. 

Ostajete na tri igrača u obrani?

- Ostajemo u tom sistemu. 

Došli ste na svoje.

- Nisam. Igrali smo mi s tri, ali je to bila jedna modifikacija, sa zadnjim veznim. Mislav Anđelković je igrao tu poziciju i to je bilo u pet ili šest kola i onda smo to promijenili. Ovo nije nikakva novost. Kao i Roma, koja igra s De Rossijem naprijed koji igra trećega dosta često, ali ga igra pet metara ispred, a ne pet metara iza kao Maloča

Čekamo buru da osuši travnjak

Najavljuje se kiša za vikend.

- Nadam se da će teren biti ok za igru. Gledam ga svaki dan, čekamo buru da ga osuši. Ali kakav nama, takav i njima. 

Maglica bi mogao zaigrati protiv svojih.

- Ako bude igrao imat će motiv, ako ne, neće.

Osijek bi mogao 'parkirati' pun autobus ispred kaznenog prostora na Poljudu.

- Nitko ne dolazi i prepusti dobar dio terena namjerno. To se dogodi slučajno. Oni će se bacati na glavu, dat će kao i uvijek protiv nas puno više nego inače. Sve gdje nismo ušli 100% vrlo teško smo dobivali. Iskustvom i ponavljanjem postaješ svjestan toga.

- Pitanje podcjenjivanja nije jednostavno. To dolazi, kad im kažem da se ne spremaš za utakmicu u subotu ili nedjelju, nego 4-5 dana prije, svatko za sebe. Može te trener jednim dijelom pripremiti da ne uđeš prepotentno, ali na njima je da nađu motiv. To je jedan od razloga što smo dobri ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu