Sport

Komentari 10

Tudor i Jurić najmanje plaćeni, Bjelica plaćeniji od pola Serie A

Tudor i Jurić najmanje plaćeni, Bjelica plaćeniji od pola Serie A

Dok Antonio Conte predvodi listu kao najplaćeniji trener Serie A, na kraju popisa nalaze se dva Hrvata. Igor Tudor ima najmanju plaću na kormilu Udinesea, dok je malo ispred njega Ivan Jurić iz Verone

Igor Tudor (41) namanje je plaćeni trener Serie A, prenosi talijanska Gazetta. Godišnje zaradi 500.000 eura neto, dok nešto više od njega zaradi Ivan Jurić (44).

Stručnjak na klupi Hellas Verone prima 600.000 eura godišnje što je skoro dvadeset puta manje od primanja trenera milanskog Intera, Antonia Contea. Novi stručnjak 'nerazzurra' na godišnjoj bazi dobiva 11 milijuna eura te je duplo plaćeniji od Maurizija Sarrija na čelu Juventusa.

Usporedbe radi, čelni čovjek Dinama Nenad Bjelica ima plaću od oko milijun eura godišnje što je više nego li dobivaju sedmorica trenera u Italiji. Na Europskoj je razini najplaćeniji Diego Simeone iz Atletica sa 23 milijuna eura, dok su odmah iza njega Pep Guardiola sa 18 milijuna eura, Ernesto Valverde iz Barcelone sa 12.5 milijuna eura i Zinedine Zidane u Realu sa 12 milijuna eura.

Lista zarade trenera iz Serie A

Najčitaniji članci