Sport

Komentari 15

Tuga u Širokom! Ovo je četvrti mladi igrač čiji je život ugašen

Tuga u Širokom! Ovo je četvrti mladi igrač čiji je život ugašen

Mladi Josip Musa preminuo je 2000. godine od posljedica udara groma, sedam godina kasnije Ivan Karačić je imao srčani udar dok je junior Stojan Gagro poginuo u prometnoj nesreći 2010. godine...

Golman Širokog Brijega Krešo Bandić preminuo je jučer od srčanog udara, novi val tuge pogodio je Zapadnu Hercegovinu i njene stanovnike. No nije ovo prvi smrtni slučaj mladog igrača, u Širokom Brijegu su ih doživjeli već tri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na sedam kilometara od gradske gužve i jeke, u sred mostarskog blata svoje je mjesto pronašao kamp jedinstvenog naziva Musa/Karačić. Kamp Širokog Brijega izgrađen je 2010. godine, a ime je dobio u čast mladih igrača hercegovačkog kluba koji su život ostavili za svoj klub. 

Josip Musa je bio kadet Širokog Brijega, veseo mladić koji je uvijek svima htio pomoći, sjajan. Tog nesretnog dana njegova momčad je imala trening. Bilo je predivno vrijeme, nikakvih naznaka da bi se moglo dogoditi nešto loše. A onda se odjednom pojavio grom iz vedra neba i udario mladog igrača. Ukazivali su djelatnici pomoć Josipu, ali od siline udarca je na mjestu preminuo u 15. godini života. Nevjerojatna tuga i plač su tada zahvatili Široki Brijeg, a nekoliko godina kasnije, novi šok. 

Junior kluba Ivan Karačić preminuo je 2007. godine na treningu od srčanog udara. Juniori i seniori imali su trening u isto vrijeme, samo na drugim polovicama igrališta. Mladi nogometaš se odjednom srušio na terenu. Bolničari su ga pokušali reanimirati, ali mu nažalost nije bilo pomoći.

- Kada sam dotrčao vidio sam mladog Ivana Karačića kako leži na travi. Odmah sam vidio kako nema pulsa, a nije ni disao. Okrenuli smo ga na stranu i ustanovio sam kako mu dišni putevi nisu zatvoreni - ispričao je tadašnji fizioterapeut kluba Dragan Mijatović. Oživljavao je Ivana oko pola sata, no mladić nije reagirao ni na elektrošokove, ni na adrenalin. 

Što je još veća tragedija, Karačić je bio fizički najspremniji u cijeloj momčadi, svi su mu se divili na pripremama zbog sjajnih rezultata na testiranjima. No još jedan mladi život bio je ugašen. Ni tu nije bilo kraja patnjama.

Junior kluba Stojan Gagro poginuo je u prometnoj nesreći u svibnju 2010. godine, samo nekoliko mjeseci uoči otvaranja kampa Musa/Karačić. Mladić je imao maturantsku večer, bio je to posljednji dan škole. Vesela povorka maturanata vozila se Čitlukom, a onda je uslijedio šok.  Automobil, kojim je on upravljao, zabio se u brdo i prevrnuo. Mladić je na mjestu preminuo, dok je suvozač prođao s lakšim ozljedama.

Sve su to tragedije koje su ostavile traga u Širokom Brijegu, tragedije koje vam kidaju srce od tuge, komadić po komadić. Ni nesretnom Krešimiru Bandiću nije bilo spasa, imao je jučer srčani udar dok je bio kod prijatelja kući. Prijatelj je odmah reagirao, odvezao ga je na Cum u Mostar, reanimirali su ga, ali mu nažalost nije bilo spasa. 

Ono što je sigurno, četvorica mladih igrača će zauvijek živjeti u srcima svih koji vole Široki Brijeg. Njihov lik i djelo, dobrota i duševnost se nikada neće zaboraviti.

 

 

 

 

Najčitaniji članci